Några steg i rätt riktning…

Det går bra nu! Ja, det är en härlig känsla att kunna säga det till sig själv efter en vår av strul och ryggont. De senaste fyra veckorna har jag kunnat trappa upp träningen och de senaste passen har gått riktigt bra, inte minst fyra stycken i Malmös ”pytonpark” (som den kallats av vissa sedan en av kommunens parkskötare berättat att han sett en livs levande pytonorm i parken, upp mot tre meter lång).

Först blev det två pass om 3 x 3 km i bra tempo, därefter ett i måndags i racetempo på 9 km och i dag ytterligare ett på milen, vilket faktiskt bara var min andra snabba mil i år (tredje om man räknar in triathlonmilen). Måndagsrundan gick glädjande bra: 43.48 (4.52) medan det gick lite trögare i dag, i alla fall på slutet men det är kanske inte så konstigt för det var varmt och dessutom gick jag nog ut lite för hårt efter att ha hamnat i en liten flock av snabba löpare.

Andra varvet var okej. Sedan började jag känna tröttheten komma men när jag passerade 9 km på 44.03 (15 sekunder sämre än i måndags) kändes det ändå som att jag hade en miltid under 49 inom räckhåll men tyvärr orkade jag inte hela vägen in i kaklet utan stannade på 49:15, en tid som jag ändå är ganska nöjd med efter förutsättningarna. Klart bättre än Blodomloppet 12/5 då jag halvt otränad lyckades kuta i mål på 50:33.

Förra året var jag nere på 47:34, men för ett par veckor sedan skrev jag att jag efter denna våren måste vara realistisk och inte sätta för höga mål men att jag i alla fall borde kunna gå under 49. Och det är ju bra nära!

*

Nästa vecka väntar Sankt Olofsloppets 9.2 km. Har ingen aning om hur kuperat det är så målet får i första hand bli att gå under 46 minuter (5:00) även om det känns som att 45 blankt också är inom räckhåll. Vi får se helt enkelt!

*

I förra posten ”mot nya mål” berättade jag om vinterns stora mål, att träna inför Riviera Classic mellan Ventimiglia i Italien, Menton i Frankrike och Monaco. Kruxet med dessa länder – till skillnad mot exempelvis Spanien – är att man måste ha läkarintyg som säger att man klarar av uppgiften.

Har googlat och sett att det kan kosta allt från 300 till 1500 kronor att få en läkare att skriva på intyget, beroende på vilken typ av hälsoundersökning de väljer att göra och helt klart betalar jag hellre 300 krononor än 1500…. Det är ju kriminellt!

Ringde min vårdcentral, som tar 600 men egentligen inte har tid med den typen av tjänster, och en privat vårdcentral (Capio) som tar 1400. En annan privat vårdcentral skulle kolla och återkomma, vilket de gjorde när jag var ute och sprang så jag missade samtalet. Ska bli väldigt spännande att se vad de har att erbjuda…

Någon som har en bra läkare på lager som tar under 400? 🙂

Fortsättning följer…

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

ett × 3 =