# 400

400

Firade 400 idag med en varm 12 kilometersrunda – vilket alltså var min 400:e löprunda sedan jag återuppstod som löpare midsommaren 2012.

Inledde med mitt nya favoritvarv över Jiddebjer, där en del av sträckan blivit en välbehövlig omväxling till allt asfaltsgnuggande: ner bakom en bondgård, ut på en grusväg mellan två sädesfält och sedan genom en formidabel djungel på en liten kostig där man får se upp var man sätter fötterna för att inte trampa i hästlort eller bränna sig på nässlorna. Väl ute igen rundar man en av backarna, säger hej till någon av stallkatterna och den lilla spräckliga ponnyn i hagen. Såå söt!

Höll ett bra tempo, strax under 5 minuter/km och bara några sekunder över mitt PR på varvet, hämtade andan innan jag gav mig ut längs 101:an till Östra Grevie och tillbaka i ett något måttligare tempo. Kändes bra i värmen!

***

Efter S:t Olof var jag lite orolig över att jag kanske hade en förkylning på gång men den har jag lyckats hålla borta. Däremot drabbades jag förra fredagen av en liten matförgiftning som ledde till akut magont och sedan kräk på natten. Till min stora besvikelse visade vågen efteråt att jag bara tappat några hekto. Skit också!

Har hunnit få till tre lite längre pass: 16, 10 och 12 km men jag har fortfarande en bra bit kvar till den form och det långdistanstempo som jag hade för ett år sedan. Lördagens halvmara i Veberöd blir en tuff nöt, men om det inte är för varmt och jag lyckas hålla igen tempot i början så ska det kanske gå vägen att springa hela loppet utan att behöva stanna och hämta andan. I så fall är det kanske inte helt omöjligt att göra en tid under 1:55 (att jämföra med de 1.47.02 jag gjorde i Trondheim förra året) men jag sparar det stora klock-tittandet till Copenhagen Half Marathon den 13/9 då det förhoppningsvis ska kunna gå lättare och fortare.

Sedan är det bara att ta sikte på löprunda nummer 500…

RunTobyRun!

1 kommentar

  1. Lycka till i Veberöd! Det loppet gillade jag, sådär lagom stort och man kunde köpa grillad korv efteråt. Fint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

1 × 5 =