Löparbidrag även 2016

Även detta år kommer jag att ge ett löparbidrag till fyra organisationer, som gör något gott i världen (Unicef, Skandinaviska Barnmissionen, Läkare utan gränser och Plan) och som under varsitt kvartal får 1 krona per kilometer löpträning eller lopp.

Men för att inte sjukdomar eller skador ska ställa till det och sabba slutsumman för någon av organisationerna så lovar jag en inbetalning som motsvarar mitt mål att springa minst 300 km per kvartal – men ser gärna att det blir mer. Samtidigt har jag inte glömt hur det var i höstas med först 7+2 veckors förkylning och sedan en bortopererad gallblåsa – så det blir minst 300 kronor var.

Första kvartalet i fjol kom jag upp i 336 km och i år blev det 324, vilket innebär lika många kronor till Unicef. Visserligen hade jag en förhoppning om att komma upp i minst 400 men utifrån förutsättningarna – ett par förkylningar och en extra, välbehövlig vilovecka, får jag ändå vara nöjd.

Hoppas nu att hälarna håller så att det blir en ansenlig summa till Barnmissionen och att jag kan gå för fullt, inte minst med tanke på nästa mål som är Verkeåns ekotrail på Österlen den 16 april, som kommer att bli mitt första trail-lopp någonsin. Har hört så mycket positivt om detta lopp och är verkligen laddad för uppgiften!

Så, första löparbidraget för i år är alltså på väg till Unicef och jag hoppas de kommer väl till nytta någonstans i världen. Vill samtidigt ta chansen och påpeka än en gång att detta inte är något jag gör för att få något slags personlig goodwill utan för att det är ett kul sätt att stödja viktigt arbete.

Kanske har du också möjlighet att omvandla träning till pengar?

2 kommentarer

  1. Jag gillar verkligen välgörenhetslopp, eller kombinationen träning och välgörenhet. Spin of hope är t ex ett stående inslag varje år och varje år bidrar jag till Tjejmarathons insamling. Att det ger en go känsla i magen att bidra tycker jag inte gör det hela till en sämre handling. Pengarna kommer ju dit de ska oavsett hur man själv mår av att bidra, det blir inte sämre för att man själv mår bra av att kunna bidra. Det skapar ju bara mer glädje och hur skulle det kunna vara fel?

    1. Bra talat!

      (Och kul att du börjar komma upp i lite distans på passen inför din stora utmaning!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

19 − 19 =