Satsar på Run-Walk-Run

Under 2016 siktar jag på två marathonlopp, i Köpenhamn (22/5) och Helsingborg (3/9) och planen är att springa det första och sedan pröva run-walk-run i det andra för att se om teorin fungerar i praktiken.

Förvisso kommer jag att vara bättre tränad i september (givetvis förutsatt att jag får vara hel och frisk, ta i trä), å andra sidan är Helsingborg en mer kuperad bana så testet får avgöras på känslan snarare än tid. Hur trött är jag sista milen? Hur mycket ork har jag när jag passerar mållinjen?

Dagens runda innebar att jag grejade en halvmara på ganska exakt 2 timmar – bara fyra minuter långsammare än exempelvis Veberödsrundan i somras. Fast jag gick 45 sekunder per kilometer. Inte illa alls!

Samlar intrycken efter hand på Run-Walk-Run (en undersida som du hittar under MÅL i toppmenyn)

2 kommentarer

  1. Varje gång jag hör ”Veberödsrundan” tänker jag ”Vetebrödsrundan”, haha 🙂

    Jag kör också mycket run-walk-run nu på mina långpass. Det lär bli mycket gång under Tjejmarathon, särskilt med tanke på att det bitvis lär vara en ganska kuperad bana.

    1. Ja, gått har jag också gjort ibland på långa distanser. Det nya för mig är den systematiska intervallen, redan från första kilometern. Spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

tre × 3 =