Franskjogg och bloggrekord

cannes mtfl
Montfleury, Cannes. 52 höjdmeter.

Är hemma i Sverige igen efter en vecka i Cannes, en vecka då bloggen slog nya rekord och det är förstås jättekul!

frankrike

Har i år haft privilegium att upptäcka tre nya städer med löparskorna på: ReykjavikMontreal och nu Cannes, som bjuder både på backiga små gator och flärdfull löpning längs lyxhotellen och ”museibutikerna” på strandpromenaden Boulevard de Croisette (inte croissant…).

Det är verkligen något visst att se en stad vakna upp, de första morgonbadarna vända hemåt, välklädda franska damer som rastar sina små hundar (inga linnen och mjukisbyxor där inte) och äldre herrar sätta sig på en strategisk plats med morgonens kaffekopp och en tidning.

Strandboulevarden är också ett eldorado för den som gillar fina bilar: Bentley, Ferrari, Lamborghini… Påfallande många av lyxbilarna är reggade i länder som Kuwait, Saudiarabien och Förenade arabemiraten (som den gula Lambon nedan), hur de nu kommit dit kan man ju bara spekulera om.

Lambo

Noterade också åter att det finns nog ingenting i hela världen som låter mer självsäkert än en fransman som försöker förklara något för en icke-fransktalande. Lika kul varje gång även om jag måste säga att den språkliga spänsten var större i Cannes än den var exempelvis i Nice i våras – kommer nog aldrig att glömma känslan när jag skulle ut och leta efter en säkerhetsnål (vad f-n den nu heter på franska) inför Riviera Classiclöpningen mellan Ventimiglia och Monaco.

Det blev totalt tre lätta morgonrundor om totalt 20 km i Cannes  – trots allt var det ju inget träningsläger utan en slappa-vid-poolen-semester 🙂

Cannes
Boulevard de croisette

Under den senaste veckan har oxå bloggen slagit flera rekord och för en liten amatörbloggare som mig är det förstås jättekul att locka nya läsare. Tack alla ni som läser!

  • Mitt förra inlägg om Sankt Olof boostade som en raket och toppar nu Joggs lista över de mest lästa inläggen just nu – för sjätte dagen i rad. Det är första gången jag toppar denna lista.
  • Inlägget behövde bara 3 1/2 dag för att nå 1000 visningar (= rekord).
  • Idag, det vill säga efter en vecka, har det visats 1500 gånger och är därmed redan mitt femte mest visade sedan starten (av totalt närmare 150).
  • Mitt hittills mest lästa inlägg visades i helgen för 2000:e gången, även det en statistisk milstolpe!
  • Förutom Sankt Olof har flera andra färska inlägg gått oväntat bra i sommarvärmen, däribland Blentarpsmilen (nära 900 visningar) och Nostalgirundan i Uppsala med jobbiga minnen från högstadiet (535) som båda nådde andraplatsen på Joggs lista.
  • Över huvudtaget är det kul att titta på besöksstatistiken, där det dagligen tickar in nya klick på gamla inlägg – till och med på de äldsta från september 2014. I ena änden av listan finns ett gäng inlägg som inte lockat mer än 100-200 visningar, i andra änden de 22 som visats mer än 1000 gånger varav alla utom tre är äldre än ett år. Dessa är, förutom Sankt Olof, Stekhet halvmara i Veberöd och Måste alla vara så himla smala och snygga (båda från augusti förra året).
  • Förutom den anmärkningsvärda boosten på Jogg har puffen om Sankt Olof på facebook spritts till 1360 personer, även det rekord.
  • I andra sammahang kanske 1500 visningar inte är så mycket men man kan/bör bara jämföra med sig själv och för mig är detta jätteroliga siffror. Så återigen: stort tack, jag lovar att fortsätta 🙂

Det verkar som om många nya läsare, i alla fall de som kommenterat och delat, är bosatta på Österlen så jag misstänker att jag kanske kommer att springa på någon eller några av er i startfållan i Sankt Olof på fredag. Ni som springer snabbt (Fredrik med flera) behöver inte vara oroliga, jag kommer inte att ta täten ut från Kvarnvallen 🙂

Formen var dålig redan innan Frankrike och har knappast blivit bättre av att fyllas på med en massa god mat och dryck. Visserligen kändes det rätt hyfsat i måndags när jag genrepade inför Sankt Olof (9.2 km, 5:13/km) men det kommer inte att räcka för att matcha fjolårets tid på långa vägar. Får försöka klämma mig in under 50 blankt, det blir nog så tufft. Rapport följer givetvis så småningom!

RunTobyRun!
Publiceras även på Jogg.se. Du hittar mig även på facebook

Bloggtopp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

16 − 13 =