Redo för en annorlunda utmaning

På lördag är det meningen att jag ska springa fem lopp på en och samma dag: 2, 4, 6, 8 och 10 km vilket onekligen kommer att bli en annorlunda upplevelse!

När det stod klart att Cannibal Hippies skulle arrangera Rainbow Run på racerbanan Ring Knutstorp anmälde jag mig snabbt till alla fem distanserna – som en kul utmaning och förhoppningsvis ett bra genrep inför maran i Grekland om tre veckor.

Rainbow Run är ett ideellt initiativ för att dra in lite pengar till välgörenhet, i detta fallet regnbågsrelaterade frågor (än så långe oklart vilka) och hittills har ett hundratal löpare anmält sig till loppen – som förutom de fem distanserna ovan även bjuder på ett 6-timmarslopp (inklusive stafett) och en stafett på milen.

Jag tänker så här: 20 kilometer klarar jag väl alltid – förutsatt att jag får vara frisk och skadefri – och sedan får jag låta vädret och dagsformen avgöra hur jag ska göra med den sista milen, om jag ska försöka ladda om en fjärde gång och därmed ge mig ut på samma varv för 11:e, 12:e, 13:e, 14:e och 15:e gången. Finns väl viss risk för att man är trött på banan vid det laget…

Försöka, säger min inre coach, det är mesigt. Det är bättre att du säger att du SKA springa alla fem loppen, det ökar sannolikheten för att du grejar det!

Enligt planeringen kommer jag att få 18-40 minuters paus mellan loppen och en del av utmaningen blir därmed att hålla igång och inte bli stel, att hålla sig torr och varm och samtidigt fylla på förrådet med näring.

Har ingen ambition att springa snabbt men siktar på en totaltid under 3 timmar, det vill säga 6 minuter/km. Det borde jag greja även om formen inte är den bästa just nu (men ska förhoppningsvis bli bättre till den 13/11j.

Rapport följer förstås!

RunTobyRun!

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pia23 oktober, 2016 kl. 16:25
  • Svara

  Hola!
  Helt rätt Thobias…. Genom att säga/tänka att man ska FÖSÖKA,så är det redan halvvägs till att misslyckas. Men däremot jag SKA kickar man igång vinnarskallen
  Kör hårt o lyckat till

  1. Tack!

  • Christina Sedwall25 oktober, 2016 kl. 16:07
  • Svara

  Alltså, hur långt är banans varv? Finns det risk att bli snurrig i huvudet? Låter annars som en kul grej. Påhittigt av arrangören. Ser fram mot rapport.

  Christina

  1. Varvet räknas som 2 km även om det, enligt STCC, är 2070 meter. 15 varv blir således drygt 31 km totalt.

 1. Finns som sagt risk för att det kommer att kännas lite tjatigt, men yr i bollen, knappast. Och en 400-metersbana hade varit betydligt värre..

 2. Vilken rolig grej! (Fast jag hade nog blivit helt knäckt mentalt av att springa samma varv om och om igen.) Ska bli intressant att höra hur det gick!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

20 + 5 =