Mot Marathon!

I går kväll började det snöa.
I natt vann Trump.
Och för en stund sedan packade jag ner mina löparskor inför söndagens utmaning och starten på klassisk maramark i Marathonnas.
Inte undra på att det känns lite upp och ner just nu…

Prognosen pekar på runt 15 grader vid start och sedan runt 20 grader vid målgång och det kommer onekligen att bli annorlunda på alla sätt och vis än gårdagkvällens runda där mina fotsteg ramades in av ett lätt snöfall. Vad det nu skulle vara bra för, i morse smälte det förstås bort igen.

route_marathon_full
Karta från athensauthenticmarathon.gr

Alla marors moder börjar rätt behagligt, men från 15 till 30 km går det sakta uppför, totalt omkring 250 meters stigning och jag har blivit varnad för att gå ut för hårt – vilket kan vara lite svårt eftersom det inte kommer att finnas några farthållare utan de 18 000 löparna släpps iväg i tio olika startgrupper med några minuters lucka emellan.

Så värmen kan bli en nöt, att hålla ett lagom tempo utan att springa och titta på klockan hela tiden en annan men eftersom startgrupperna är seedade efter det bästa resultatet de senaste tre åren finns det förhoppningsvis några lämpliga kandidater att ta rygg på och hålla ett jämnt tempo. Min startgrupp, nummer 7, sticker iväg 09:19 på söndag (08:19 svensk tid) och sedan får vi se hur lång tid det kan ta..

I Helsingborg grejade jag ju planen i 33 km, vilket var nytt rekord, och hade säkert grejat det några kilometer till om det inte var för att jag tröttnade på att springa omkring och vara kissnödig… Hade hållt mig i typ två mil och tyckte att det fick räcka…

Målgången på antika Panathiakosstadion i Athen lär vara magisk – hoppas jag fortfarande är pigg i ben och huvud när jag kommer dit så jag har tid och ork att njuta!

RunTobyRun!

2 kommentarer

 1. Lycka till på söndag! Häftigt att få springa just där!

  • Christina Sedwall9 november, 2016 kl. 20:06
  • Svara

  I det mycket snöiga Uppsala håller vi tummarna för ett jämnt och fint lopp.
  Ska bli både kul och intressant att få läsa din rapport efteråt.
  Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

2 × tre =