Mot Marathon??

image

Är på plats i Grekland men frägan är om jag verkligen kan springa i morgon bitti? Kroppen känns skum och det kliar lite i halsen och det känns förstås jättesurt nu när formen varit så bra.

Kände det redan i går morse och det har tyvärr inte blivit bättre så vi får se.. Till starten i Maratonas ska jag oavsett – det är ju ett kultställe för långlöpare – och kanske blir det till att gå hem. De har faktiskt en klass för speedwalkers och totaltiden är, liksom för de som kutar, 8 timmar och det borde ju inte vara omöjligt. Det motsvarar 5.3 km/h att jämföra med cirka 7 km/h på mina veckogångbonuspass.

Har ett hotell i bra läge nära slutstationen på flygbuss x95 och cirka 1 km från mål och det blir ju skönt att ha nära hem efteråt. Expon, däremot, dit alla löpare måste bege sig för att få sina nummerlappar ligger nästan ute i Pireus. Spårvagnen dit tog nästan en timme (det är gott om trafik i Athen…) och som om det inte var nog tog det rejäl tid att komma ut därifrån och sedan tillbaka med samma spårvagn…

image

Grekerna är inte dumma utan lämnar ut nummerlapparma direkt innanför dörren och tröjor i slutet av slingan, en serpentin utan genvägar i två plan som får vilket Ikea-varuhus som helst att blekna.

I övrigt märks det tydligt i stan att något är på gång. Misstänkta löpare överallt, många italienare, horder av japaner och en och annan svensk.

På flygplatsen i Wien, där jag bytte plan i morse, hamnade jag bredvid ett italienskt par och en amerikan som försökte övertrumfa varandra. Amerikanen var väldigt nöjd med sin insats i Chicago – åtminstonde första halvan men när italienaren kontrade med att räkna upp vilka elva maror han sprungit – i år… – blev det rätt tyst.

Elva maror är respekt, oavsett om det är samma år eller under en livstid. Jag är nöjd med mina fyra och hade väldigt gärna avslutat ”marakarriären” med en femte i morgon på klassisk mark.

Vi får väl se hur det blit med den saken…

RunTobyRun!

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Johan Sandström12 november, 2016 kl. 23:08
  • Svara

  Hoppas det blir start!
  Var själv anmäld till loppet men ställde in i September pga problem med knä.
  Ev blir det nytt försök nästa år.

  Lycka till!

  Mvh Johan Sandström
  Umeå

  1. Ändå bättre att ställa in i god tid än att vela på startlinjen. Försöker lägga ut racerapport i kväll på jogg och runtobyrun, hoppas den kan inspirera dig ytterligare!

 1. Håller tummarna för inga känningar i halsen imorgon!

  1. Inget kli men hosta på g men skitsamma för jag grejade det! Min sista mars blev onyemin snabbaste men knappast den lättaste. Inte den vackraste heller men den jag kommer att vara mest stolt över. 4.28:57 är mer än kvarten bättre än Helsingborg som inte är lika tuff. Mitten här var som början på Kullaloppet (du fattar…)

  • Christina Sedwall13 november, 2016 kl. 16:15
  • Svara

  Heja, heja! Ingen mamma kan vara stoltare än jag i dag. Stockholm, Barcelona, Köpenhamn, Helsingborg,,,Okej men det här är ju den RIKTIGA maran. Respekt!

  Christina
  (för er andra som då och då läser Thobias blogg men jag är alltså hans mamma också)

  1. Tack mamma! Rapport kommer nog i kväll, bilder i morgon (lägger jag upp dem från mobilen så hamnar några uppochner när man kollar sidan i mobilen – känd wordpressbugg som ingen fixat än). Några bilder finns på facebook.com/runtobyrun som du borde kunna se utan att ha eget FB-konto

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

13 + 11 =