Tung, blöt snö

vintervag

Det ymniga snöfall, som bröt ut vid lunchtid, hade precis övergått i regn och utanför dörren låg det några centimeter blötsnö och slaskade. Egentligen hade jag inte tänkt springa idag – men jag kunde helt enkelt inte låta bli för jag visste hur skönt det skulle kännas efteråt…

Gick ut med soporna, nästan som en ursäkt för att få känna på underlaget. Tungt, blött och mjukt, men inte särskilt halt. Så jag tänkte vafan, let’s give it a try. Ju jävligare desto bättre kommer det att kännas efteråt, fylld av boost över att ha besegrat ett antal kapitel i ursäktskatalogen.

Medan jag bytte om slutade det regna och blåsten var inte heller så mycket att snacka om – skulle det inte bli 20 meter per sekund i byarna i dag – och efter några hundra meter kom jag upp till cykelbanan längs 101:an. Plogad och saltad, bara att lägga i nästa växel och köra på!

Det blev inte riktigt så jävligt som jag hade fruktat/hoppats på innan jag gav mig ut men känslan efteråt var det inget fel på. Dessutom har jag nu fått kvitto på att ryggen funkar igen i två 6 kilometerspass – bägge under 5:30/km – nu hoppas jag att det också håller för en milrunda till helgen. Trots allt är det ju bara två månader kvar till Monaco!

RunTobyRun!

3 kommentarer

 1. Det är nåt speciellt med att komma in i värmen efter en runda i riktigt jävligt väder. Skönt att ryggen verkar hålla!

  1. Helt rätt. Hade dessutom varit en extra bonus att få krypa in i en väluppvärmd bastu.

  • Christina Sedwall13 januari, 2017 kl. 11:38
  • Svara

  Härligt att höra att ryggen håller.
  Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

fem × 4 =