Tydligt (o)formbesked

Eftersom jag intalat mig själv att försöka tänka positivt, när det går, efter denna löptrista vinter och vår, så konstaterar jag nöjt att solen sken och att rapsen lyste knallgul ute på fälten längs Grusvägen.

Det var min första löprunda efter två veckors förkylning och den gav ett tydligt formbesked. Där fanns nämligen ingen form alls. Puts väck. Och samtidigt som det förstås är jobbigt att behöva ta i tu med ännu en mental träningsuppförsbacke är jag superglad över att jag faktiskt gett bort min nummerlapp till Göteborgsvarvet nästa helg för det hade verkligen inte gått.

Det blev en runda på 6.6 km, varav första halvan i rejäl motvind, men uppenbarligen är inte min tidsuppfattning i form, heller, för när jag tittade på klockan efteråt fick jag en postiiv överraskning. Det som kändes som 6:30-tempo visade sig nämligen vara betydligt snabbare: 5:40/km. Men fy vad jobbigt det var – så jag skyllde på rapsen och stannade två gånger för att plåta. Och hämta andan…

RunTobyRun!

2 kommentarer

  1. Rapssäsongen är kanon på det sättet. Ingen reagerar om man stannar fjorton gånger på en runda för att fota/dofta fast man egentligen bara försöker hitta ursäkter för att få maska lite.

    1. Eller hur 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

fem × ett =