Inte samma musik, nu igen…


Tysk-rumänska Powerwolf i Köpenhamn (2016)

Variera min löpning – så har min målsättning sett ut, både för 2016 och 2017 och på en punkt kan jag nöjt konstatera att jag lyckats över förväntan: soundtracket.

Visst känns det ibland som att man kört fast och spelar samma musik om och om igen under löprundorna och att man längtar efter något som känns nytt och fräscht? Det är ju så lätt, att låta en spellista gå på repeat, men lika ofta brukar jag utnyttja träningspass ettill att lyssna in mig på nya plattor eller beta av några gamla album med någon artist jag ska se live.

Förra våren började jag göra noteringar i min träningsdagbok över vilket soundtrack jag hade med mig ut i lurarna – mest som kuriosa. Listan är inte komplett, för ibland har jag lite för bråttom och glömmer att skriva ner vad jag lyssnat på, men med dagboken som dokumentation kan jag nu nöjt konstatera att jag spelat åtminstone 58 olika artister samt några enstaka blandband under rundorna – vilket känns som ett bra resultat.

Självfallet hade det varit intressant att göra en fördjupad studie och se vilka artister man springer fortast till – eller i alla fall uppfattar att det går lättare att springa till – men för det är naturligtvis det statistiska underlaget för litet. Och det är ju inte bara att jämföra tre Bon Jovi med tre Suzanne Vega, det är ju fler faktorer än så som spelar in: väder och vind, hur kuperat det är, underlag och så vidare.

Men om jag får välja fritt blir det inte Bon Jovi eller Suzanne Vega i lurarna utan naturens eget soundtrack med fågelkvitter, gökens koko eller en hackspett. Gärna några traktorer men helst inga bilar… Eller, som senast, regnet som smattrade mot kepsens skärm. Oslagbart…

RunTobyRun

Flest lyssningar med klar koppling till stundande konserter, har varit med band som Dream Theater, Kent,  Ghost, Hammerfall och White Lies.

Här är hela listan: ACT, Asia, Bear’s Den, Bon Jovi, Jackson Browne, Buford Pope, Leonard Cohen, Coldplay, CWF, Deep Purple, Def Leppard, Dido, Dragonforce, Dream Theater, Europe, Mylene Farmer, The Flower Kings, Flying Colors, Ghost, Ellie Goulding, Grand Electric (SE), The Grand Electric (US), Hammerfall, Natalie Imbruglia, Intergalactical Lovers, Colin James, Jonathan Johansson, Kadesch Kadeng, Kent, Magic Pie, Manic Street Preachers, Aimee Mann, Marina and the Diamonds, Katie Melua, Moist (CAN), Alison Moyet, Muse, Nightwish, Alan Parsons Project, Pet Shop Boys, Pitbull, Powerwolf, Rainbow, Robyn, Saga, Secret Service, Simple Minds, Spock’s Beard, Takida, Toto, Ultravox, Midge Ure, Suzanne Vega, Roger Waters, Weeping Willows, White Lies, Kim Wilde, Within Temptation, Xylo.

+ att det säkert är något som jag glömt att skriva upp. U2, till exempel, borde ha fått hänga med mig ut på landsvägen kan man ju tycka…

2 kommentarer

  • Christina Sedwall30 juli, 2017 kl. 13:50
  • Svara

  Men hallå Thobias Ligneman…

  Gjort en lista över sound tracks du haft i lurarna under träningspassen. Som kuriosa! Vi som känner dig förstår att här kom du på en ny idé att göra lista på. Vilken bingo! Och ev få in i någon slags tabell/statistik. Tabeller har du ju gjort redan innan du börjat skolan. Du är ju sådan. Till glädje för oss andra som bara skriver listor för att inte glömma något. Vi är impade över att du orkar och kan. Samtidigt vet jag ju att det går mycket snabbt när gör du för din statistik.

  Konstaterar din inte alls förvånade moder

  1. Jo, det var faktiskt bara som kuriosa, har inte haft någon plan att sammanställa noteringarna utan det kom nu. Har således heller inte gjort några aktiva val för att ”bättra på” statistiken utan tagit de spellistor jag haft i mobilen efter vad som känts rätt den dagen. Vilket ibland varit gammalt örongodis, ibland ett sätt att lyssna in sig på ny musik. Men bara på träning, i så fall, har nog bara sprungit ett lopp med musik i öronen (Trelleborg). Passar säkert andra men inte mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

5 − tre =