Sektvarning

Ja, jag erkänner. Jag ska springa Midnattsloppet i Malmö på lördag även om jag egentligen tycker det är snudd på kriminellt att behöva betala 400 kronor för att springa en mil i likadana tröjor.

Årets tröja är grapefruitfärgad – fruktköttet alltså – och ur arrangörsperspektiv är det förstås praktiskt att har samma outfit, då råder det liksom ingen tvekan om vem som är löpare och vem som är publik. Samtidigt är det lite sektvarning – antingen är du med oss eller är du mot oss… Och vilken tur att jag inte har någon gammal turtröja som jag bara måste springa i.

Egentligen borde jag förstås låtit bli att ställa upp i protest mot den hemulskt höga anmälningsavgiften. Alltså allvarligt talat… 400 kronor för att kuta en mil, det är ju rena rånet! Som jämförelse kan nämnas att Malmöloppet i juni kostade 295 – redan det tycker jag var i saftigaste laget.

Så varför gör jag då detta? Jo för att jag alltid varit nyfiken att springa Midnattsloppet och tycker det verkar vara en bra stadsbana. Loppet ligger dessutom bra till tidsmässigt, tre veckor innan årets tänkta höjdpunkt, Montreal Half Marathon,

Tidsmässigt då? Nja, jag har inga större förhoppningar om att göra någon bra tid på söndag men det börjar onekligen bli dags att putsa mitt årsbästa  på 52:21, en tid jag satte i mars och som jag är allt annat än nöjd med – drygt 2 minuter sämre än jag gjorde i fjol.

RunTobyRun!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

15 + tre =