Juli.

Så har det blivit dags att sammanfatta ännu en månads löpning och jag kan då konstatera att juli bjöd på en hel del variation och bra träning, men också att jag tyvärr missade några planerade pass.

Min målsättning är, som tidigare, att springa i snitt minst 10 pass och 100 kilometer per månad varav hälften ”på bortaplan”, det vill säga bortanför byn och riksväg 101. Samt att försöka variera längd på passen, tempo och underlag så mycket som möjligt.

Juli bjöd visserligen på bra variation plus att samtliga åtta pass var på ”bortaplan” men samtidigt var det uppenbart att kroppen behövde vila, vilket innebar att jag fick hoppa över ett par tänkta pass, först efter hemkomsten från Uppsala och sedan för att vänta ut den hemulska träningsvärken jag hade efter passet med 5000 trappsteg. Dessutom kortade jag ju av gårdagens långpass längs Sydkusten med uppskattningsvis 12-13 kilometer så helt nöjd är jag förstås inte för jag borde samlat på mig ytterligare 25-30 kilometer under månaden som kan behövas inför kommande äventyr.

Så här ser det ut i träningsdagboken efter sju månader (inom parantes planerad träning i juli respektive hittills i år):

* Antal pass: 8 (9). Totalt i år: 77 (71)
* Antal kilometer: 100.1 (98.5). Totalt i år: 795.0 (703.2)
* Antal pass ”på bortaplan”: 8 av 8 (mål 50 %). Totalt i år: 53 = 68.8 %.
* Månadens tidsmål: JA (som var att orka minst fem varv/timmar på BUS).
* Antal lopp: 1 (1). Totalt i år: 10 (8).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

fyra × 4 =