Countdown 10 – nu gäller det att bli bra packad…

Torshavn – snart kommer vi!

Plåster, kompass, alumiuniumfilt, pannlampa, näring och extra ”powerbank” till mobilen – ja det är mycket som ska få plats i ryggsäcken under vår ”bergsklättring” den 7 september på The Faroe Islands Mountain Half Marathon.

Det är ju inte bara vi löpare som ska ta oss över bergen på Färöarna utan även några extrakilon i form av kläder, mat och överlevnadsgrejor – noga specificerat på följande lista från Atjan Wild Islands Festival:

Must be worn:

 • Short or long sleeve base layer top (NO COTTON)
 • Shorts or tights
 • Mountain/ Trail running shoes – must have suitable tread

Must be worn or carried:

 • Waterproof jacket with taped seams
 • Waterproof trousers with taped seams
 • Spare Long Sleeved Base Layer Top (NO COTTON)*
 • Hat or buff
 • Gloves
 • Head Torch
 • Survival Bag/Foil Blanket
 • Whistle
 • GPS device (Smartphone will suffice), Map & Compass.
 • First aid kit with a minimum of – wound bandage, 4 x adhesive plasters, 4 x safety pins and any personal medication you require.
 • A water reservoir with a minimum capacity of 1 litre
 • A reusable cup/mug (if you do not want coke/coffee/juice in your reservoirs).
 • Nutrition/Food
 • Suitable race Vest, Race Pack/ Backpack
 • Utöver detta har jag själv lagt till en ”powerbank” till mobilen, en extra minificklampa samt ett par teleskopstavar (som ju självfallet inte ska knökas ner i någon ryggsäck utan bäras eller släpas med runt banan). Och en kamera…
Mycket ska få plats i ryggsäcken på Färöarna…

Packlistor av det här slaget hör inte till ovanligheterna i trailsammanhang, inte heller att arrangörerna kommer att göra stickprov för att säkerställa att vi har med oss allt på listan. Det gäller alltså att ha koll på prylarna och inte råka glömma vantarna eller pannlampan hemma, för då kan det vara så illa att man får bita i det sura äpplet och få titta på när de andra löparna ger sig av från den svarta stranden i Saksun.

För den oinvigde kan detta kanske tyckas vara i petigaste laget men det handlar förstås om löparnas säkerhet. Om det skulle bli dimma eller busväder uppe på berget – eller om någon ramlar och skadar sig – så är det extremt obra om man glömt mobiltelefon för att kunna kalla på hjälp eller en filt att värma sig med. För är det något vi vet, så är det att det knappast kommer att vara 25 grader varmt på Färöarna i september…

Störst plats tar förstås extraplaggen – vindjacka, vindbyxor och tröja – som kommer att få rullas stenhårt för att inte bre ut sig allt för mycket eller göra det allt för svårt att gräva fram något annat som ramlat ner i botten på ryggsäcken. För där lär det ju hamna, allt som jag kan tänkas behöva plocka fram under loppet och som inte fått plats i den yttre fickan…

RunTobyRun!

…men det är precis så att allt får plats, vilken tur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

5 × ett =