Skåneleden 6: Kullabergsbestigning från andra hållet

Årets sjätte etapp på Skåneleden blev också den hittills vackraste – en trevlig och lätt utmanande sträcka från Mölle till Kullens fyr och ner mot Johannelust och tillbaka.

Totalt blev det en bra runda på drygt 13 kilometer och 281 höjdmeter; en runda som bjuder både på varierande terräng och underlag, några rejäla branter och så på det lite regn och klägg som gjorde det extra viktigt att ta det lugnt och hålla koll på var man sätter sina fötter. Precis sån träning som jag behöver inför loppet på Färöarna!

Men även om det var lite kläggigt på sina ställen så var nog denna etapp ändå ”snällare” än den jag gjorde på norra sidan av Kullaberg förra månaden när jag utgick från Arild. Men oavsett om jag minns rätt eller fel så var det mycket mer utsikt – och finare utsikt – på dagens etapp.

Fler bilder finns, i vanlig ordning, på samlingssidan för Skåneleden.

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

6 − 6 =