Dags för studentikos marathon

Trots halvbusigt väder har det varit en helg med imponerande prestationer, bland annat på premiären av The Bridge Backyard Ultra vid Öresundsbrofästet utanför Malmö. Och i Köpenhamn blev det minsann världsrekord på halvmaran: 58:01.

Själv är jag hostig och snuvig och kommer nog att få hålla mig lugn åtminstone till nästa helg. Inte kul, men det är förstås bättre att vara sjuk nu än i samband med något planerat lopp.

Veckan som kommer bjuder för övrigt på två helt nya lopp i Lund; först Spårvägsstafetten längs den blivande spårvagnslinjen (premiär i augusti 2020) och sedan kommer 300 studenter att ta sig an klassikern Marathon-Athen – om än i ny tappning…

Det är studentbostadsföretaget AF Bostäder som inviger ett nytt område – Marathon – och kommit på den ljusa iden att springa till Athen. Inte bokstavligt talat, som i Dekius Lacks bok Springa med vingar, utan ner till Cafe Athen som ligger i den så kallade AF-borgen bakom domkyrkan och universitetshuset. Sträckan kommer att vara 42 195 decimeter, alltså exakt en tiondel av den klassiska sträckan från Marathonas till Athen och som jag själv sprang 2016.

Vilken kul ide, den skulle jag gärna testa!

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

tretton − 6 =