Firar #1000 från Marathon till Athen

42 195 decimeter – en tiondels mara – så långt är det mellan Marathon och Athen, i alla fall i Lund.

I höstas invigde AF Bostäder sitt nya studentbostadsområde Marathon med ett eget motionslopp för 300 studenter. Via Sparta – av många ansett som Lunds fulaste hus – hamnade löparna så småningom i Lundagård vid Athen, som är ett legendariskt cafe i den så kallade AF-borgen.

Marathon 2020

42 195 decimeter, studentikost så det förslår men ett kul initiativ av AF Bostäder och, utifrån vad jag erfar, finns det planer på att göra loppet till ett årligen återkommande inslag som ett slags kick-off på den nya terminen.

Jämfört med Lundaloppets 5 km är det dock en rätt tråkig bana, i alla fall första halvan runt Ekonomihögskolan, Ideon och Sparta. Där hade jag behövt en och annan glad studentorkester som pepp.

Andra delen är betydligt trevligare och målet i Lundagård klassiskt vykortsvackert. Som alltid i Lund får man se upp för cyklister, speciellt de som inte har vett att investera i en lampa, och som kan dyka upp där man minst anar det. Men det hör liksom till här.

Hursomhelst en kul utflykt och ett kul jubileum for mitt tusende träningspass sedan 2012.

RunTobyRun!

AF Bostäders film från loppet: https://youtu.be/VDnAe0fPdJU

Passande tröja för dagens runda
Marathonas 2016
Athen 2016
Lundamarathon (”Marathon marathon”)

2 kommentarer

  1. Hallå RunTobyRun!
    Vad kul att du har sprungit ”Marathon marathon” loppet!! Och tack för din feedback! Den tar vi med oss inför planeringen av höstens lopp. Ha det fint och lycka till i motionsspåret!

    1. Kommer och kollar i höst när ni kör nästa gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

fem × 1 =