Ny vecka – nya krämpor

Fortsätter kämpa mig tillbaka mot ”storformen”, men det är alltjämt två steg framåt och ett bakåt. Ny vecka, nya krämpor…

Förra lördagen hade vi en underbar vårdag på Söderslätt, vilket jag firade med att springa en mil utan avbrott, ungefär hälften asfalt och hälften grusväg. Det var gott om vårtecken längs vägen och när solen tittade fram fick jag knäppa upp löparjackan för att inte bli för varm. Härligt, både vad gäller vädret och känslan av att äntligen vara på gång igen.

Natten till tisdag, däremot, hände något. Jag vaknade med en öm axel och tänkte först att jag måste legat snett – det är den sida som jag normalt sover på. Men det släppte inte, tvärtom blev det värre och dessutom vandrade smärtan runt, först upp mot nacken, sen ner på överarmen, ibland på två ställen samtidigt. Prövade både smärtstillande och vetevärmare men utan resultat.

Efter tre nätter med minimal sömn gick jag igår till massören, som tryckte till vid högra skulderbladet och förklarade att det var en muskel på latin, vars namn jag omöjligen kan recitera. Kunde bero på vad som helst, konstaterade hon. Att jag suttit snett eller gjort något annat dumt.

Behandlingen gjorde i alla fall lite nytta. Jag överlevde resten av dagen på jobbet och somnade ovanligt snabbt igår, däremot vaknade jag upp vid 3-tiden med rejält ont i nacken. Gick ner och åt macka, lade på vetevärmaren igen men det ville inte släppa utan gjorde bara mer och mer ont. Till slut, vid 5-tiden i morse, gav jag upp och klädde på mig för att gå ett varv runt byn; ett bonustillfälle att gå in mina nya löparskor. Inget konstigt alls.

Det var några krispiga minusgrader ute och folktomt, så när som på tidningsbudet som kom körande två gånger i sin bil. Väl hemma hade nacken slappnat av lite och jag kunde gå och lägga mig igen.

Massören hade förvarnat om att jag skulle få ”träningsvärk” efter behandlingen, men det var nog inte så här hon menade. Vi får väl se hur det blir i natt, men förhoppningsvis kan jag ge mig ut och springa ett varv i morgon.

RunTobyRun!

Nya skor – ett vårtecken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

tre × 1 =