Statistikhörnan (avdelningen kuriosa eller värdelöst vetande)

Kalkbrottsloppet 2017

Bläddrar igenom bloggen och får massor av flashbacks av alla roliga upplevelser med löparskor på fötterna. Passar samtidigt på att kolla upp under vilken av årets månader jag sprungit flest lopp – för det kan ju vara bra att veta…

67 lopp har det blivit sedan 2012 – plus fyra inofficiella – väl spridda över året med flest starter i september (12) följt av augusti (11) och mars (9). Det innebär också överlägset flest lopp under kvartal 3 (30).

Det visar sig också att det tidigaste datum på året som jag sprungit ett lopp är den 3 februari, vilket innebär att jag sprungit lopp under elva av årets månader – men alltså aldrig i januari. Bucketlist 2021?

Kollar man sedan in datumen är det tre som sticker ut: 31 december (5 starter), 19 maj (3) och 29 juli (3). Nyårsafton är ju inte så konstigt, eftersom jag haft som tradition att avsluta året med en löprunda. Starterna den 29 juli har alla varit i Sankt Olof, vilket heller inte är så konstigt eftersom Sankt Olofsloppet alltid avgörs denna dag (Olofsdagen). 19 maj, slutligen, har inneburit två starter på Copenhagen Marathon och en i Liverpool.

Vad jag nu ville få sagt med detta…

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

3 × 3 =