Vad är det folk inte förstår?

Kolla in rapsen på bilden! Visst skulle den kunna få Rapshälsomyndigheten att jubla? Äntligen någon som fattat det här med social distansering!

Huvuddelen av denna text skrev jag ursprungligen som svar på ”Mackan” Nilssons blogg om löpare, som väljer att träna eller till och med träningstävla i flock – detta trots att all logik talar för att risken att bli smittad av Covid-19 minskar om man undviker att träffa andra människor i onödan. Ja, till och med Donald Trump verkar ha fattat detta men alltså långt från alla löpare.

Nu handlar detta förstås inte bara om löpare. Tidigare i dag mötte jag en klunga om 40 cyklister på den krokiga landsvägen, fyra eller till och med fem i bredd (glad jag inte låg bakom den här flocken, för då kan det i värsta fall dröja flera kilometer innan man kommer förbi).

Normalt sett brukar jag se på de första klungorna med cyklister ungefär som jag gör på påskliljor, lövsprickning och igelkottar – det vill säga som vårtecken (ja, jag försöker tänka positivt även om jag fastnar bakom en klunga med sammanbitna snubbar i tajta byxor – även och det innebär att jag förlorar en eller ett par minuter på kuppen…). Men den här gången tänkte jag bara ”vad är det för fel på folk, vad är det de inte fattar?”.

Samma sak på golfbanan intill där vi bor. Golf borde ju, precis som löpning, kunna vara en perfekt sport för den som vill distansera sig till andra människor. Så vad gör folk? Står 15 stycken i en klunga och jämför sina scorekort (eller vad de nu gjorde)… Behöver jag dessutom säga att de flesta i just det gänget verkade vara minst 65?

Själv gick jag en halvmil längs den gamla banvallen i Minnesberg tillsammans med K. Den var vårvacker idag också! Plus att vi hade den helt för oss själva (om man bortser från tre katter). Vågade inte springa eftersom jag känner mig lite skum i ryggslutet och vill förstås att undvika en upprepning av höstens elände, så det blev till att sejfa och skjuta upp det planerade långpasset ett par veckor. Har ju ändå inget lopp inbokat….

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

fem × 5 =