Gångfart

Äntligen semester – välbehövligare än någonsin! Ja, så tänker man väl i och för sig varje år men efter denna Coronavåren 2020 så känns det som att behovet av vila och återhämtning är större än någonsin.

I brist på utlandsresa blir det hemester och utflykter på hemmaplan i Skåne och det kommer säkert att bli jättebra. Självfallet hade det varit kul att uppleva något annat men jorden går ju knappast under för att vi måste stanna kvar i Sverige i sommar.

Jag har förstås också hoppats på att kunna träna för fullt under de här veckorna, men det får bli i gångfart, i alla fall ett tag till. Känner mig fortfarande lite täppt och hostig efter förra veckans sängläge då jag som mest hade 39.5 grader, natten till den 16:e. Tack och lov släppte febern snabbt men det blev ändå en ovanligt lugn midsommar. Började jobba igen i måndags och har känt mig väldigt trött i huvudet på eftermiddagarna så jag behöver väl ta det lugnt.

Detta betyder också att mina planerade långpass längs Skåneleden får vänta, men den finns ju kvar så det är inte heller hela världen.

Berlin Marathon meddelade redan i april att årets lopp blir inställt – i veckan kom så beskedet om vad som händer med startplatserna. Organisationen gör i mitt tycke det rätta och erbjuder flytt av startplats till 2021 eller pengarna tillbaka (samma gäller för övrigt för årets New York City Marathon, som oxå ställs in). Så nu får jag ett helt år extra på mig för att komma i form!

Huruvida VM i halvmarathon blir av i oktober återstår att se. Loppet skulle egentligen avgjorts i slutet av mars men flyttades till den 17 oktober. Känns dock ganska osäkert om det blir någon resa till Gdynia i Polen. Men det hade ju varit kul att i alla fall få springa ett lopp i år….

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

fjorton − två =