Skåneleden x 2 (etapp 11/12)

Inleder den nya månaden med två pass längs Skåneleden – först i går utanför Christinehof, där K och jag vandrade 7.5 vackra kilometer längs med Verkeån och som jag i dag följde upp med en skogstur på 13.8 km mellan Genarp och Malmö Airport.

Terrängen runt Alunbruket och Verkeån känner jag rätt väl vid det här laget efter tre vändor på Österlen Spring Trail, ett av mina favoritlopp som jag verkligen kan rekommendera.

Hela gårdagens vandring ingår i ekotrailen (21.9 km) och ungefär hälften – på den norra sidan av Verkeån – är en del av Skåneledens speciella Österlenled, SL4. Belöningen väntade efteråt med god macka och fika på Alunbrukets kaffestuga. Terrängen är stundtals kuperad men genom att välja just det här varvet slapp vi de värsta monsterbackarna längre bort på ÖST-banan

I dag fortsatte jag med ytterligare en bit av Skåneleden, denna gång den nord-sydliga SL2 för att fylla ett ”hål” på sträckan. Genom dagens etapp på 13.8 km mellan Genarp och Malmö Airport, varav 10.8 var ”ny” led, har jag nu betat av hela sträckan från Trelleborg till Torna Hällestad, drygt 10 mil.

Dagen började lite stressigt eftersom jag hade planerat att åka tåg till Malmö och sedan regionbuss till Genarp. Men dagen till ära var det strul i tågtrafiken mellan Malmö och Lund, så vartannat tåg ut till oss var inställt. Insåg detta med tio minuters marginal till det tåg som faktiskt skulle gå, så jag kastade i min frukosten, hoppade på tåget och fick sedan vänta en timme på Malmö C på den där bussen… Segt. På Sturup, däremot, klaffade det bättre eftersom jag och min beställda ”skjuts” dök upp samtidigt i böjen bakom långtidsparkeringen.

Nästa planerade sträcka på leden blir den mellan Ystad och Löderup, vilket inte bara innebär ett antal kilometer på Skåneleden utan även att jag fortsätter min Sydkusten ”fuskultra” som för några somrar sedan tog mig från Falsterbo till Ystad.

BILDER FRÅN SKÅNELEDEN

RunTobyRun!

Risens naturreservat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

nitton + 16 =