One night in Staffanstorp…

I min iver att testa nya upplevelser surfade jag in på Staffanstorps kommuns hemsida, där jag efter lite letande lyckades hitta knapphändig information om elljusspåret vid reningsverket i Gullåkra.

Det visade sig vara en märklig liten slinga – ett kort varv på bra, fast underlag och nästan helt platt, men märkligt avlång där den norra och södra delen går nästan intill varandra. I ena fallet bjuds det på hyfsat fin utsikt norrut mot vattendrag och fält medan den andra delen är desto tristare med utsikt mot en trafikerad huvudled.

Runt vattenverket, där stigarna går ihop, luktade det lite sumpigt. Ska jag vara ärlig kändes det lite som att kommunen pliktskyldigt klämt in ett elljusspår nära bebyggelsen för att kunna erbjuda någon form av rekreation. Som träningsslinga är den okej – inte mer – men det är ändå en slinga som erbjuder lite grönska vilket är nog så viktigt i ett samhälle som ligger mitt ute bland åkrarna.

För egen del stannar jag hellre i Bokskogen vid Torup om jag ska springa ett varv på vägen hem.

RunTobyRun!

RunTobyRun tipsar om motionsspår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

2 × ett =