RunTobyRun – snart som bok!

Under det första året med Corona var det många svenskar som sjösatte olika former av projekt, som att skaffa sommarstuga, lägga om trädäcket eller köpa hundvalp. Mitt pandemiprojekt blev något helt annat: att skriva en bok.

Corona – år 2. Vi är där nu, vaccinen likaså men det kommer att ta tid innan alla får sina sprutor och frågan är hur bra de hjälper mot alla mutationer som dyker upp. I värsta fall kanske det blir även ett år 3 och ett år 4 – vem vet?

Det har varit ett fruktansvärt år, sett till antal smittade och döda. Men pandemin har också lagt sig som ett deprimerande täcke över allt och alla: inga resor, inga normala dagar på jobbet, inga träffar med nära eller kära. För oss löpare blev det dessutom ett trist år med massor av inställda lopp och begränsade möjligheter att träna med andra.

Hur blir det i år då? Ja, det är det ingen som vet och då är det lätt att tappa sugen. Är det verkligen lönt att pressa sig och lägga på de där extra intervallerna, när det ändå kanske inte blir några tävlingar i år heller? Kanske inget Göteborgsvarv, inget Stockholm Marathon, ingen backyard, inget byalopp i Sankt Olof?

Detsamma gäller bloggen, där jag under hösten och vintern känt att det blivit svårare att hitta inspiration och variera mina inlägg. Så för att få den där extra kicken, som det innebär att skriva, bestämde jag mig för att dra igång ett nytt projekt: att göra en bok av RunTobyRun.

Den kommer att bygga på mina samlade inlägg från bloggen, men det blir ingen ”krönikesamling” utan texter som jag arbetat om och kompletterat. Boken berättar om hur jag tog upp löpningen igen efter 16 års uppehåll, hur jag gjorde för att undvika skador och vad jag gjorde när jag blev skadad i alla fall. Den kommer förstås också att handla om lopp och upplevelser längs vägen, det som gör löpningen till något av det bästa som finns.

Den blir lite av ett bokslut över mina nio år som löpare och förhoppningen är att den – precis som bloggen – kan inspirera dig och andra löpare att fortsätta röra dig framåt i lämplig takt med löparskorna på. Vill du ha svar på frågor om hur du äter rätt inför ett lopp eller hur du förbättrar din löpteknik så finns det bättre tips på andra ställen; det har aldrig varit min ambition med bloggen och således inte heller med boken.

Jag är klar med det första embryot och ska nu börja gå igenom alla texter och bilder en gång till, där är också några bildrättigheter som jag behöver kolla upp innan jag gör klart utkastet, som du senare i vår kommer att kunna ladda ner från sidan som PDF. Bidra gärna med feedback!

Någon tryckt, slutlig version av boken lär det nog aldrig bli, då det kostar rätt mycket att trycka en sådan och jag tror inte att målgruppen är tillräckligt stor. Dessutom är det väl ingen som köper ”riktiga” böcker längre? Men man ska aldrig säga aldrig – fast i så fall krävs det nog ytterligare att jag skriver om materialet minst en gång till…

RunTobyRun!

2 kommentarer

    • Christina Sedwall7 mars, 2021 kl. 21:08
    • Svara

    Vilken bra idé! Skriv upp mig på listan över dem som vill ha/köpa.
    Christina i Uppsala

    1. Kommer så småningom här på bloggen, nedladdningen är gratis 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

20 − 14 =