Äntligen tid för Skåneleden igen!

Efter fyra och en halv månads uppehåll blev det idag äntligen dags att springa lite på Skåneleden igen – 13.6 kilometer från Bokskogen i Torup till Bulltofta i Malmö.

Under våren har en hel del tid gått åt till mitt bokprojekt, så det har inte blivit så många planerade löputflykter utan mest de halvtråkiga rundorna runt byn där jag bor. Men idag blev det dags!

På kartan ser Nord-sydledens etapp 18 ut som en märklig liten ”tarm” från den egentliga leden, som förbinder Bokskogen med Malmö (men som egentligen förbinder den nord-sydliga leden med kustleden upp mot Helsingborg och Kullaberg). Större delen av sträckan går också på asfalterade cykelvägar och känns i mångt och mycket som transportlöpning för att ta sig från A till B. Men som tur är bjuder årstiden på en härlig inramning med nygröna träd, skinande raps och blommor i allehanda färger – att springa här i november, däremot, känns inte särskilt lockande.

RunTobyRun!

FAKTA OCH BILDGALLERI FRÅN MINA 24 ETAPPER PÅ SKÅNELEDEN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

nitton − elva =