TRELLEBORG: Snopet slut på blött BUS

# 69 – 210710
Backyard Ultra Sydkusten #3, Trelleborg (26.8 km)
3.13:00 (7:15/km)

Regnmolnen låg tunga över Trelleborg i morse, men vad gjorde väl det när BUS äntligen blev av? För min egen del gick det dock sämre än jag hoppats.

Med tanke på att det regnat i Trelleborg i princip non-stop sedan i går kväll kunde det varit blötare och geggigare ute på banan – men förutom lite hanterbar gegga på ”slalomstigen” var det inte så mycket att orda om. Lagom till start avtog spöregnet till förmån för ett mer lättsprunget duggregn. Dessutom var det medvind längs den långa utsatta rakan längs havet – 1.4 kilometer – vilket förstås gör en enorm skillnad för den som tänkt sig springa långt.

På BUS är varje varv det bästa – i alla fall om man får tro arrangörerna. I mitt fall gick de första två varven planenligt, det tredje likaså även om jag saktade ner vid 6-kilometersskylten och lunkade i mål för att spara energi.

Till fjärde starten tilltog regnet. Det var kallt och blött. Och jag började få ont i magen – oklart varför. Kvargen? Mådde lite illa i morse men det gick över en timme före start när jag låg och softade i tältet. Nu kändes det mer som att något låg och skumpade och det var allt annat en angenämt. Så jag började gå. Kollade på klockan. Sprang lite till. Kollade klockan, såg till att inte ta ut mig mer än nödvändigt men ändå ta mig runt inom timmen.

Passerade mållinjen med några minuter tillgodo och slog raskt bort alla planer på att vända om och ställa mig i startfållan. Fyra varv fick räcka – även om jag hade hoppats göra minst fem (som förra BUS) eller ännu hellre sex. One more loop. Men det får bli någon annan gång för det fanns nog inte så mycket mer ork i benen idag.

Frågan är om detta var något tillfälligt eller om jag ska börja oroa mig – hittills har ju uppladdningen inför Göteborgsvarvet och Berlin Marathon känts bra. Men detta var onekligen ett bakslag.

Nåväl, vi får väl se… Nu väntar en vecka med mycket vandring som omväxling!

RunTobyRun!

Tält är bra att ha när det regnar. Och den här gången blåste inte övertältet av…
Medalj i nytt format, nytt material. Helt rätt i tiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

arton + sjutton =