Speedwalking 2016


Augusti 2016: andra promenaden.

Speedwalking (2016)

Har alltid tyckt att gång varit en osedvanligt tråkig träningsform eftersom det känns som att man står stilla och aldrig kommer fram till mål. Men i augusti 2016 bestämde jag mig för att försöka hinna med en rask promenad i veckan eller cirka 120 km fram till nyår. Jag köpte vandringsskor och kängor (på rea så jag fick båda paren till priset av ett) och började gå…

Vinsten? Ja, dels är det bonusmotion, dels är det ett sätt att fylla på benmusklerna med extra kilometer de dagar jag är för trött för att springa och förhoppningsvis ska den här variationen göra mig starkare och uthålligare. Hur det går? Ja, det beror som vanligt på om jag får vara frisk men det ska bli intressant att stämma av framåt nyår om jag lyckats hålla motivationen uppe och går det som jag hoppas är det inte otänkbart att jag tar mig an någon längre vandring under 2017. Eller varför inte anta någon riktigt tuff utmaning som att bestiga Kebnekaise eller Kilimanjaro? The sky is the limit… Men där är jag inte nu utan än så länge handlar det om att fylla på träningsdagboken med några bonusmil.

Den 7 december noterade jag mitt 19:e pass och nådde då 120-kilometersmålet med ett snitt på 6.3 km per pass.

Augusti: 5 pass, 33 km (6.6 km i snitt)
September: 4 pass, 24.1 km (6.0 km i snitt)
Oktober: 5 pass, 32.5 km (6.5 km i snitt)
November: 4 pass, 27.3 km (6.1 km i snitt)
December: 1 pass, 5.3 km (5.3 km i snitt) *

* började sedan om på juldagen när jag hade ont i ryggen, men det är en helt annan historia… Och sedan dök det upp hosta och annat skit hela våren, vilket innebar att jag fick ta till över 30 gångpass. Dessa upplevde jag dcck inte som bonusmotion utan som tråkiga substitut för att jag inte kunde springa. Så trist!