Ett ljus i mörkret

IMG_1849

Det fina löpvädret från Skanörsmilen i lördags var som bortblåst – bokstavligt talat – och i kväll blev det dags att ta fram pannlampan igen och göra höstens första träningsrunda i mörker. Inte för att jag har något mot mörker, det kan vara rätt mysigt att vagga fram med den lilla ljuskäglan studsande på asfalten och i dag hade jag gott sällskap i lurarna: Morrisey och Midge Ure, två artister som jag för övrigt ska se live om några veckor.

Regn, snö och kyla brukar heller inte störa mig på mina rundor. Vinden, däremot… Den kan vara rätt knäckande här ute på Söderslätt, där jag bor. Det är kanske inte så platt, som många kanske tror, men i brist på skogsområden får vinden fritt spelrum och stryka fram över mina löpstråk. I bästa fall går det att parera och springa ”ut” i motvind och ”hem” i medvind, i bland är det skoningslösa kastvindar som gör det hopplöst oavsett vilket håll man springer åt.

Det är framför allt två saker jag tycker illa om med kalla vindar. Det ena är att jag lätt får ont i öronen, när det blåser kallt, det andra att det är extremt svårt att bedöma sitt tempo om man springer i motvind. Fler gånger än en har jag sprungit alldeles för fort och tagit ut mig i motvinden för att sedan tappa ork och inte kunna dra nytta av medvinden hem.

I kväll hade jag ingen ambition att springa fort och det var tur det. Jag gjorde första 8.5 på samma tid som jag gjorde 10 på Skanörsmilen i lördags och joggade sedan ner ytterligare 2.4 i makligt tempo.

Men nu är i alla fall pannlampan på – och förberedelserna fortsätter inför Österlenmaran den 1/11 i mörker. Få se om det blir hela vägen Gärsnäs-Borrby-Simrishamn eller om jag nöjer mig med halva sträckan.

Förberedelserna (Trelleborgsloppet 10 km, Trondheim halvmaraton och Skanörsmilen) har i alla fall gått bra. Nu väntar Malmö halvmaraton den 4/10 och sedan ytterligare fyra veckors träning innan det är dags.

Med pannlampa. Och reflexväst. Runt Österlen.

Ska bli jättespännande!

RunTobyRun!

IMG_1851

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

10 − sju =