Tungt…

shoes

Det är tungt nu. Och mörkt, väldigt mörkt ute på de skånska landsvägarna där jag nu hunnit beta av tre träningspass efter min halvmara på Österlen och när jag legat därute och gnuggat kilometer har jag tänkt en hel del på Kristina Paltén, ni vet tjejen som häromdagen slog världsrekord i att springa på löpband:

32,3 mil på 48 timmar.

Alltså, allvarligt talat… Hur är det möjligt? Hur kan kroppen klara en sådan utmattning utan att gå sönder. Och hur mår man efteråt? Jag är grymt imponerad av insatsen samtidigt som jag innerst inne tycker att det är knäppt. Jag har ju inte direkt glömt hur trött jag var sista milen på maran i Barcelona i våras… Där jag nöjt pustade ut och beskådade min medalj hade Kristina alltså haft 6,7 maror kvar.

32,2 mil på 48 timmar… Visst är det respekt! Men ändå…

Träningspassen har väl gått sådär, ingen vidare fart under fötterna men det har heller inte varit meningen utan jag är inne i en lite lugnare fas. Nästa pass blir nummer 100 för i år och det känns ju alltid lite speciellt och för att göra det ännu festligare har jag nu växlat över till ett par nya blåa dojor. Så nu jäklar, nu ska det tränas!

RunTobyRun!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

17 − 7 =