Löpband och skidor i Dubai

dubai
Utsikt från löpbandet

Har precis kommit hem från en semestervecka i Dubai, där jag lyckades få ihop fyra morgonpass på löpbandet (11.5+9+6+6 km) medan övriga i familjen fortfarande låg och snusade gott uppe på hotellrummet.

Jag tycker inte om att springa på löpband och gillar definitivt inte att springa på tom mage men nu tog jag chansen och det fungerade ganska bra, även om jag blev lite stel i höger vadmuskel och därför blev de två sista passen kortare och lugnare.

Löpband är något jag tar till när det kniper, som på ett hotell granne med den 12-filiga matarleden genom Dubai. Visst hade det gått att springa i kvarteren runt omkring men med fara för liv och lem så fort det närmar sig en taxi eller annan bil. Och det gör de ofta ganska fort.

Dubai2
Utsikt från toppen av SkiDubai

Hann också med att åka slalom i den imponerande skidbacken inomhus, även om det förstås är helt sjukt att åka utför i 4 minusgrader när det är plus 30 ute. Pisterna är 400 meter långa och fallhöjden helt okej, snön mjuk och inte mycket till kö vid liftarna.

Faktum är att det är 21 år sedan jag senast stod på ett par skidor men det gick bra, jag kom ner med armar och ben i behåll och utan att göra en enda vurpa :-). Förut, innan jag flyttade ner till Skåne, åkte jag mycket skidor, både på längden och utför: Vemdalen, Björnrike, Åre, Österrike… Klart att det är något jag saknar emellanåt och jag hoppas verkligen att det inte dröjer 21 år till nästa gång!

Det finns en kille i min by som vill ha med mig i deras Vasaloppslag och det är klart, Vasan är ju en gammal dröm. Men det känns inte särskilt realistiskt så de får nog åka utan mig. Men man ska aldrig säga aldrig…

 

 

1 kommentar

  1. Jag har också bara löpband som en nödlösning, och kan ju absolut hålla med om att det är väl motiverat om närmaste väg har tolv (!) filer …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

8 + tio =