Lite ont…

Har tvingats till en ofrivillig förändring i träningsschemat med raska promenader istället för att kuta. Det var på löpbandet i Dubai, som det började ömma i vadmuskeln så jag fick sänka tempot. Väl här hemma trodde jag att det ömma hade gått över, men när jag i onsdags gav mig ut för att springa kom jag bara 1.5 kilometer innan det högg till så återigen blev det till att sänka tempot.

I går blev det 9 kilometers promenad och om en stund blir det en runda till för att ersätta mitt planerade långpass. Förvisso bränner man energi även under snabba promenader men jag hade behövt hårdare träning för att vara förberedd inför nästa halvmara, den 3 maj. Nu får vi se hur det blir med den saken.

Problemet med att gå är att det är så segt Det känns som att man står stilla, att man inte kommer någon vart och därför är det en tråkig träningsform. Å andra sidan ökar chansen att man lägger märke till vårblommorna i vägkanten eller hör den där koltrasten sjunga. Fast just i dag blåser det kyligt – inte alls lika härligt som det var i går – så då lär det inte vimla av koltrastar längs landsvägen. Egentligen borde jag kanske vila helt men blotta tanken gör mig rastlös och det gör inte ont när jag går.,,

Dags att bita ihop….

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Trist med en skada. Är det Sydkustloppet du ska springa den 3 maj? Det sprang jag för två år sen, gillade det skarpt.

  1. Jäpp, Sydkustloppet. Konpis sprang i fjol i sol o nästan vindstilla, snudd på magiskt. Dagens 10-km promenad var allt annat än magisk – efter gårdagens försommarvärme var det höst igen. Usch!
   Får bli ett par raska promenader till innan jag prövar att springa igen. Funkar det så blir det Sydkustloppet 🙂

   1. Haha, ja det gäller antingen att man har vinden i ryggen eller att det är vindstilla, eftersom det är rakt åt samma håll hela tiden 🙂

    1. Nej, regn och 12 sekundmeters motvind är ju inte så kul att ha i två mil. I så fall borde det få räknas som tre mil (minst!).
     Lycka till på Österlen i helgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

13 + 14 =