Räknar… Och noterar PB

…och tittar på lite statistik över hur många som läser mina blogginlägg och konstaterar att jag slagit personligt rekord i att längsta avverkade distansen under en 12-månadersperiod (alla gamla PB från tiden när jag var ung, smal och snabb är som sagt preskriberade).

När det gäller bloggen så började jag skriva för mitt eget höga nöjes skull och hoppades väl att min historia, när jag började träna igen efter 16 års uppehåll, kanske kunde peppa någon annan att komma igång. Men jag hade inget mål att bli läst av 10, av 100 eller av 1000 läsare, antalet är inte intressant.

Därför har jag heller inte kollat statistiken så noga förrän nu – och konstaterar glatt att inläggen på jogg.se ofta blivit lästa av långt fler än jag trott och ibland har det på en vecka rasslat till ordentligt på något gammalt inlägg. Tio-i-topplistan visar 297, 290, 253, 203, 186, 177, 173, 163, 141 och 138 läsare, därtill kommer de som läser RunTobyRun här på runtobyrun.se men här har jag ingen statistik.

Hursomhelst, det är ju kul att så många läser vad jag skriver! Tack, tack!

Hur var det då med det personliga rekordet? Jo, på de senaste 12 träningsmånaderna, det vill säga från den 19 april i fjol till den 18 april i år, har jag kommit upp i 1479 km och räknar med att hinna med ytterligare två pass innan tiden ”går ut”.

Mitt egentliga mål är att springa 10 pass i månaden om totalt 100 km och det gäller fortfarande, trots att jag höjde träningsdosen ordentligt i somras. Men det är klart, det finns ju alltid mål som kittlar. Som det här med att klara Sveriges längd på ett år, 1572 km, vilket skulle innebära ett snitt på 131 km i månaden. Jag låg länge ovan målet och trots den där förkylningen jag drabbades av i början av februari finns det fortfarande en teoretisk chans att klara målet innan mitt träningsår går ut vid midsommar.

Men det kräver en ordentlig insats under de två månader som är kvar – inte bara att jag klarar av 131 km/månad, jag måste dessutom ta in de cirka 35 km som jag ligger back efter den där förkylningen (som ”kostade” mig 55-60 km träning). Det är alltså i runda tal 150 km per månad som gäller och frågan är om det är värt det.

Trots allt så är det ju ”bara” ett avstånd – fågelvägen… Dessutom har/har jag haft ont i vadmuskeln så jag vet inte om jag kommer att kunna löpa för fullt och hälsan måste alltid gå först!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

14 + femton =