Fortsatta problem

raps15

Hade hoppats så mycket på våren, att kroppen skulle fyllas med liv och extra energi i takt med att solen tittar fram och träningskläderna allt tunnare. Först var det den där ömma punkten på ena vadmuskeln, den som började protestera under ett pass på löpbandet under semestern i Dubai och som innebar att jag fick ta ett gäng raska promenader istället för att kuta.

När jag i veckan kom hem igen efter ytterligare en snabbtur utomlands, gav jag mig i torsdags ut för att jogga långsamt. Nu borde väl ändå vaden vilat upp sig, tänkte jag, stärkt av att se de första gula rapsblommorna titta fram längs vägkanten på 101:an. Och visst hade vadmuskeln vilat sig, däremot började det ömma lite i höger knä igen. Inte värre än att jag kunde jogga 9.1 i lugnt tempo med ett par stopp på vägen, mer ork än så hade jag inte och det är kanske det som gör mig mest bekymrad.

Gav mig ut idag igen, denna gång med lite bättre tempo till första stoppet (3.35 km/17.28) men fick sedan verkligen bita ihop under vägen tillbaka (18.04) och sedan på det extra lilla varvet (2.4 km/13.24). Tiderna blev rätt hyfsade, trots allt, men jag var helt slut och svettades som en gris.

Nästa söndag är det dags för Sydkustloppets 21 km. Har inte kastat in handduken än men det börjar kännas som att det där loppet är i riskzonen. Har sedan Blodomloppet i Malmö den 12/5, en mil på bana där det brukar vara rätt trångt så det brukar inte finnas utrymme för att springa vrålfort, har jag hört. Hade varit bättre om loppen hade kommit i omvänd ordning, först milen och sedan dubbla distansen men nu är det som det är och jag får se hur det blir. Kanske är det vädret som får avgöra, regnar det och blåser på söndag så lär det ändå inte bli någon hit att springa längs kusten.

Önskar er alla lite bättre lycka med formen inför försommarens lopp!

2 kommentarer

  1. Hoppas att det bara var dagsformen som sviktade, så att det inte är någon sjukdom eller annat skit på gång som sätter käppar i hjulet för vårens lopp. Sydkustloppet är ju synd att missa.

    1. Vi får väl se… Som sagt, har varit en knasig månad. Verkar gå bättre för dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

20 + sexton =