Nostalgirunda i Uppsala

kutastadsskog

Hade en härlig nostalgirunda i förmiddags i Uppsalas stadsskog, där jag visade K mina gamla ”jaktmarker”.

Här sprang jag flitigt till 1996, när jag flyttade söderut. 5-6 pass i veckan, fyra varv gånger 2,5 km, oftast på 38-39 minuter. Det var alltid en kamp mot klockan och jag minns att jag hade en mellantid precis efter ”hästskon”, uppe på krönet efter värsta backen på slingan.

Idag, när vi höll ett betydligt behagligare tempo (gjorde ett varv på 5:14/km, annars tog vi det mycket lugnt) känns det smått ofattbart att jag på den tiden – när jag fortfarande var ung, smal och snabb – alltid snittade under 4 blankt. Kommer aldrig att hända igen…

Har en gammal lumparkompis, som då och då skriver i Runners  World, och fortfarande gör de där tiderna och blir putt om han inte går under 40 på milen.

Förra året gjorde jag drygt 47:30 som bäst… Årets bästa mil, har ju inte blivit så många på grund av skavankerna, är 50:33. Men får jag bara vara hel och frisk så ska jag i alla fall ner under 49…

Hursomhelst, skön runda idag i duggregnet, kul också att få sällskap, inte så ofta som K och jag springer ihop.

RunTobyRun!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

tolv − ett =