Svar på tal om smala och snygga

springwebbSpring: vi betalar aldrig för modeller utan har bara löpare på bild (skärmdump)

Efter förra inlägget ”måste alla vara så himla smala och snygga” skickade jag ett mejl till BG Nilensjö, chefredaktör på Spring (Löpning för alla) om min spaning och han svarade lika snabbt som han springer på bana:

”En av våra hörnstenar är att vi ska inte ha några modeller, vi ska ha löpare. Som du ser på våra omslag, aldrig en modell – löpare. Snygga eller mindre snygga spelar ingen roll. Vi har aldrig betalt för en modellbild, ibland blir det en genrebild från ngn bildbank, men vi vill hålla oss till löpare så långt vi kan.”

Låter som en bra målsättning. Springs senaste omslag pryds för övrigt av ”bergsgeten” Emelie Forsberg, denna imponerande löpare som tidningen intervjuat och testsprungit med nere i Alperna.

Runner’s World, däremot har Amelia Boone på senaste omslaget och som jag inte hittat något koppling till i resten av tidningen.

2 kommentarer

  1. Nu kommer jag givetvis inte ihåg vilken av tidningarna det var men iallafall – en av de större svenska träningstidningarna hade i somras ett löparmodereportage som var så sjukt dåligt att jag höll på att gå av på mitten. ”Löparna” på bilderna kan omöjligt ha sprungit medan bilderna togs, det var så uppenbart att de hade ställts på plats, ombetts att lyfta foten lite, rikta den lite framåt, vinkla upp hakan, le etc. Så olikt ett löpsteg att ögonen höll på att trilla ut.

    Så det är inte bara att alla är smala och snygga som kan bli fel, det är ännu värre när ”löpar”bilder inte visar löpare. Spring verkar iallafall tänka rätt.

    1. Blir förstås extra mycket ”smalt och snyggt” om man, som jag, sitter med fyra tidningar framför sig samtidigt. Jag var tvungen att skriva av mig men efteråt kände jag mig som en surmule och gnällspik.

      Det du beskriver är förstås ett bottennapp. Det ska i alla fall kännas som att löparen på bild är löpare på riktigt. Hellre några kilo för mycket än en massa puder och mascara, viktigast är trots allt att personen ser ut att må bra och det tror jag trots allt att många löpare gör Det är en kraft – eller rent av en skönhet? – som kommer inifrån, oavsett om den paketeras i ett par moderiktiga löptajts eller ett par säckiga mjukisträningsbyxor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

6 + 11 =