Första milen på tre månader

Den långa vägen tillbaka – del 4: Ett glädjande besked från Region Skåne och ett lika glädjande träningspass – ja, så kan den gångna veckan sammanfattas!

En fördel med att bestämma sig för att skynda långsamt med sin träning är att träningsmålen inte blir för orimliga – och därmed lättare att nå. Att jag dessutom klarat av nästa månads träningsmål redan nu ger förstås en extra boost!

Tanken var att jag innan den 13 november skulle sprungit 6.7 km i 5:30-tempo och 11 km i samma tempo innan lucia – det målet klarade jag av i går utan några större problem och det kändes förstås jätteskönt efter den här pisshösten. Nästa mål är att springa 15 km i samma tempo innan den 13/1 men jag boostar gärna mig själv genom att fixa även det målet i förtid.

Dock: jag har haft en tuff höst och jag kommer att gå fortsatt försiktigt fram och sakta men säkert öka träningsmängden. Mina förkylningar (7+2 veckor) var ju inte särskilt kul men det har ändå betydligt lättare att tackla än mina problem med gallblåsan och ett antal anfall som inneburit besök på akuten. Att avlägsna denna är ett enkelt kirurgiskt ingrepp men väntetiderna på operation kan vara så mycket som 10-11 månader och jag har därför inte haft några större förhoppningar om att det skulle bli av innan nyår. Men min läkare har bedömt mig som akut och om allt går enligt planerna så blir det av redan den 26:e. Det blir min första operation någonsin och på köpet har jag fått mitt första högkostnadskort inom vården – en historisk händelse!

Återhämtningen efter den här typen av operationer går i regel snabbt och det är fullt möjligt att börja träna igen bara några dagar senare – vilket jag förstås hoppas på!

RunTobyRun!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

sexton − 7 =