Galla och blogg till 1000

Den långa vägen tillbaka – del 5: Så var det gjort! i torsdags opererade doktor Ulf bort min gallblåsa och diverse skräp som inte borde varit där, bland annat en gallsten som var stor som en normal hasselnötskärna. Inte undra på att jag haft ont!

Nu väntar ytterligare några dagars vila, kanske en eller annan promenad runt byn om det inte stramar för mycket i något av de fyra igensydda hålen. För att sedan, sakta men säkert trappa upp träningen igen. Grundregeln är enkelt: gör det inte ont så är det ok och gör det ont, ja då ska jag förstås ta det lugnt.

Första rundan blir förstås speciell, inte bara för att det blir den första någonsin utan gallblåsa utan även för att det blir årets 100:e, vilken normalt brukar inträffa i början av oktober men den här hösten har ju inte riktigt blivit som jag hade tänkt.

På grund av operationen och nio veckors förkylning i höst har jag hittills i år bara kommit upp i 945 km – att jämföra med i fjol när jag passerade 1000 km den 13 oktober. Det blir ett halvår, där jag knappt kommer upp i hälften av den den sträcka jag betade av förra hösten men det är skit samma, bara jag kommer igång igen och kan börja träna långsiktigt!

*

Apropå siffror så passar jag på att titta till statistiken på jogg.se (där denna blogg också publiceras) och noterar att det mest lästa inlägget nu passerat 1000-strecket och ytterligare två är på god väg till samma milstolpe. Fantastiskt – inte minst med tanke på att de här inläggen om triathlon och beslutsångest har över ett år på nacken och att de fortfarande lockar till läsning. Den 8 september, inför bloggens ettårsdag, hade den mest lästa precis passerat 750…

Som jämförelse kan jag nämna att detta träningsårs mest lästa inlägg (dvs från den 19 juni och framåt) visats 480 gånger. Bra siffra det med!

blogg1000

2 kommentarer

    • Christina1 december, 2015 kl. 10:44
    • Svara

    Simma lugnt och bli inte besviken om det kommer bakslag. Men till loppet på Rivieran är du säkert i god form. Lite avundsjuk blir jag. Inte på att på att få springa (aldrig i livet) men Rivieran på våren är något att längta till.

  1. Skönt att vara på ”andra sidan” om operationen nu? Nu kan ju återhämtningen börja, nu är det inte bara väntan inför operation. Kul att kunna blicka framåt mot nästa års lopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

10 + fem =