Första snigeljoggen efter operationen

15decefterop

Den långa vägen tillbaka – del 6: De första dagarna efter galloperationen tog jag det väldigt lugnt. Läste lite, gosade med katten som var ovanligt gosig (som om han förstod att det var precis det jag behövde), tittade på några avsnitt av gamla TV-serien ”En förlorad värld”, slösurfade vid datorn och planerade nästa löpår – för en efter en började små påminnelser dyka upp i min mailbox med erbjudanden om att anmäla sig till Sydkustloppet, Copenhagen Half Marathon och andra trevligheter.

Är det något jag lärt mig av den här hösten så är det att inte planera för mycket, men visst började tankarna springa iväg och rätt vad det var så hade jag halva säsongen klar – givetvis med utryme för såväl improvisationer som små bakslag…

Innan jag lämnade sjukhuset sade doktor Ulf att det var bra om jag kunde komma igång ganska snabbt med att gå, så i går tog jag min första promenad (2.4 km). Det var ett härligt solsken men fortfarande ganska hårda vindar och det såg lite svajigt ut i den jättelika byggkranen som reste väggarna till en ny villa mellan vårt hus och skolan.

I dag var det desto gråare när jag gav mig ut på ett nytt varv runt byn, men det hade i alla fall hunnit sluta regna under den timme jag satt i kö vid datorn och försökte få loss biljetter till Adeles konsert i vår.

Byggkranen var borta från nybygget där byggjobbarna redan börjat lägga tak. Ett ensamt äpple satt kvar på grenarna vid det gamla fina huset i hörnan och nere vid järnvägsspåren pågick det också febril aktivitet. Nästa helg ska tågen börja stanna här på linjen mellan Malmö och Trelleborg men det är mycket kvar att fixa.

Funderade en stund över om de verkligen kommer att hinna färdigt  i tid – och hur härligt det kommer att bli för oss att kunna ta tåget in till stan. Kanske ska jag ta en trösttur över till Köpenhamn redan i morgon kväll för att lyssna på lite hårdrock (Hammerfall + Pretty Maids) som kompensation för att jag gick bet på Adele (Gillar du också musik? Kolla i så fall ”övriga bloggar” i toppmenyn). Men mest funderade jag på om jag skulle våga röra mig lite snabbare. Trots allt är det ju bara sex dagar sedan jag opererade bort gallblåsan men det har ju känts bra när jag varit ute och rört på mig så jag tog chansen och ökade tempo från hyfsat snabb promenad till snigeljogg  (7:38/km) och det gick över förväntan!

Visserligen fick jag hålla mig om magen en bit, inte för att det gjorde ont utan för att det kändes som att magen studsade för mycket och behövde hållas på plats.

Och loppen då? Jo, jag har anmält mig till Nytårslöbet i Köpenhamn igen. Det blir fjärde året i rad men första gången som jag ställer upp på milen för jag kommer definitivt inte att vara redo för en halvmara.

Det gäller som sagt att skynda långsamt 🙂

RunTobyRun!

2 kommentarer

    • Christina6 december, 2015 kl. 15:45
    • Svara

    Försöker föreställa mig en joggande snigel…Klokt att välja det kortare loppet i danska huvudstaden. Och halka inte omkull före dess!

    1. Snarare jogg i snigeltempo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

4 × fyra =