Malmö C tur och retur

Den Långa Vägen Tillbaka – del 15:

Sedan ett par månader tillbaka har vår by tågförbindelse med omvärlden och det är onekligen ett lyft för oss på landet. Firade detta idag genom att ta 08.52-tåget in till Malmö C och sedan springa tillbaka och med en extra liten runda runt byn innebar utflykten årets första 2-milapass. Det var på tiden!

Ok, tåget var snabbare och smidigare men jag sparade i alla fall 40 kronor på att springa hem. På köpet fick jag se torghandeln vakna på Möllevångstorget, familjen Hund gå ut och nosa, de första pulkaoptimisterna, ett gäng råkor som smaskade på en nypåkörd hare och några tappra golfare som letade efter bollen i snön.

16 tågträning 116 tågtränng 2
Startpunkten för dagens övning och ”mellantiden” halvvägs. Eller hur man nu ska se på saken…

Snön ja, blev minst sagt förvånad när jag tittade ut i morse och såg att det låg ett tunt vitt täcke på marken. På vissa håll inne i stan var det lite slirigt och det bidrog till att jag höll ett lite lugnare tempo än jag hade hoppats på. Två andra faktorer som spelade in var att jag kände mig lite risig i går och därmed osäker på dagsformen och till råga på allt dog min mobil/runkeeper efter 25 minuter så jag hade ingen koll på tempot och ska jag vara ärlig hade jag väl inte så stor nytta av min billiga app inne i stan heller eftersom signalerna uppenbarligen studsade och jag ömsom fick besked om att jag höll ett tempo på 4 minuter per kilometer, ömsom 6 minuter per kilometer.

För några veckor sedan skrev jag att jag egentligen inte gillar att springa i stadsmiljö, om den innebär risk för farthinder i form av rödljus, bilar eller andra framkomlighetsproblem. Just den här rundan går till 90 procent på skyddade vägar och har väldigt få ”kritiska” korsningar med annan trafik. Enda läskiga biten är en s-formad sänka på 101:an mellan Käglinge och Arrie, där det är dålig sikt, bilarna kör fort och väldigt nära en oskyddad löpare eller cyklist.

Viktigast i dag: att jag orkade springa hela vägen. Det gick inte så fort som jag hade hoppats men det är en månad kvar till Rivieran så förhoppningsvis hinner jag hitta lite mer speed tills dess.

RunTobyRun!

16 tågträning 3
Tog en bild på Augustenborgs kultiga torg – sen dog mobilen.

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Härligt att du verkar ha fått kontinuitet nog i löpningen och kunnat komma upp i distans igen.

  Det där att ta tåget (eller för min del bussen) till ett ställe och sen springa hem, det har jag tänkt göra i ett par år men det har aldrig blivit av. Men nu fick jag en påminnelse, så sannolikheten är kanske lite större nu att det händer i vår 🙂

  1. I ditt fall är det kanske lite väl långt att springa hem från Malmö C 😉

   Fördelen är ju, jämfört med att springa samma sträcka på x antal varv, att man inte kan kliva av utan måste ta sig hela vägen hem. Har mobilen dessutom lagt av går det ju inte att ringa och tigga skjuts…

   1. Exakt! Att springa flera varv – särskilt om man passerar hemmet – är mycket jobbigare. Så lätt att bryta när man blir en aning trött. Jag är ganska nervös för hur det ska gå på Tjejmarathon som ska vara en varvbana. Det blir en stor övning i mental styrka.

    1. Lycka till, nummer 12. Var inne på deras hemsida och det är lite märkligt att det inte framgår hur många varv som ska kutas. 2 eller möjligen 3 kan väl vara okej men om det kommer upp i 7-8 varv så blir det ju rätt tjatigt och därmed även jobbigare. Jag är grymt imponerad över att du antar utmaningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

3 × 2 =