#jagsmygerinte

betterbloggers_badge_02

Har gått med i ett nätverk för små och stora bloggare, Better Bloggers, som inte bara arbetar kompetenshöjande utan även driver den hedervärda kampanjen #jagsmygerinte för att sanera bloggbranschen från dold textreklam och annat som skadar mediets trovärdighet.

Citerar följande på Better Bloggers hemsida: Vi vill tillsammans med er arbeta mot en bloggbransch där vi följer marknadsföringslagen och bloggetiska regler och sätter vår trovärdighet och vår integritet högst.

I korthet vill vi uppmana dig till följande åtgärder:

  • Om du fått kompensation i produkter eller pengar för att skriva om ett företag ska inlägget direkt märkas ut som ”sponsrat” eller ”reklam”.
  • Om du har så kallade ”affiliatelänkar” i ditt inlägg ska inlägget direkt märkas ut med ”inlägget innehåller annonslänkar/affiliatelänkar”.
  • Om du fått produkter från ett företag, en goodiebag eller pressutskick bör inlägget märkas med ”pressutskick, jag har fått detta” eller liknande.

JagSmygerInteBadge

Härmed intygas att jag aldrig fått en krona, en produkt, en startavgift eller något annat i utbyte mot utrymme på RunTobyRun – och skulle det, mot förmodan, bli aktuellt så kommer du att garanterat att märka det på ett eller annat sätt.

Som gammal journalist (i totalt 15 år) har jag många gånger reagerat över, i mitt tycke, oseriösa bloggare som skrivit om framför allt mode och där det varit tydligt att bloggaren fått kläder eller annat i utbyte mot att hajpa produkterna. Därför tycker jag att detta bloggupprop är ett bra och viktigt initiativ (och nej, jag har inte fått betalt för att skriva det heller…)

RunTobyRun!
(fortfarande annonsfri)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

5 + tio =