Äntligen en bra träningsvecka

Det var ett tag sen sist, men den här veckan har jag äntligen fått till en träningsvecka som jag är nöjd med!

Hälsenan gör sig fortfarande lite påmind och ömmar lite, men bara i typ 300-400 meter innan jag blivit varm. Samma sak om jag sitter still för länge och reser mig upp så kan den ibland behöva lite uppvärmning.

Turen till Uppsala bjöd på två löprundor, dels nostalgirundan i Norby och på Barkbanan – högstadiets skräck – dels en dryg mil i Hågadalen och Nåsten för att scouta Kung Björnloppets bana i september. Sprang dock lite fel och kom in på en stig full av rötter, stubbar, stenhällar och utlagda spångar och fick därmed lite ofrivillig bonustrail. Härligt! Håller nu tummarna för att jag ska komma till start i år – förra året fick jag ju ställa in på grund av min sjuveckorshosta, dessutom drabbades jag på kvällen av ett av mina gallstensanfall så dagsformen var väl inte den bästa.

I dag körde jag Run-Walk-Run runt mina grannbyar och kom upp i en halvmara. Höll okej tempo första milen (55:54) och sänkte sedan tempot i takt med att jag blev tröttare och tröttare. Andra milen gick på drygt 1:04 och jag stapplade i mål på 2:06. Ingen vidare tid att jubla över men viktigast var att viljan besegrade tröttheten och att jag fick ett ordentligt långpass på banken – det behövs för nu är det bara sju veckor kvar till den där maran…

Dagens runda innebar också att jag passerade 500 milamarkeringen sedan jag började springa igen 2012 – det tog ganska exakt 49 månader.

RunTobyRun!
(Nu även på Facebook.com/runtobyrun)

2 kommentarer

  1. Skönt att det flyter på nu igen!

    1. Ja, fast i dag är det the träningsvärk from hell… (Första 21+ sen Valborg/Sydkustloppet så det är kanske inte så konstigt)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

fjorton − 7 =