Easy gåing

Har börjat variera träningen genom att lägga in en snabb promenad i veckan vilket känns som bonusmotion de dagar då kroppen är för trött för att springa.

Egentligen tycker jag att det är ganska trist att gå ut och gå och att det, jämfört med att springa, känns som att man står stilla. Men jag börjar vänja mig… Har klämt in ett extra promenadpass i veckan under hela augusti (6.5 km i snitt) och siktar på att fortsätta så året ut och även få till några längre pass längs Skåneleden tillsammans med en gammal kompis. Vackra Söderåsens nationalpark, utanför Röstånga, blir första stoppet om några veckor.

Sedan får vi se vad det leder till nästa år. Det hade varit kul att göra något extra av promenadträningen typ att använda den som förberedelseträning till att knalla uppför Kebnekaijse.

En gammal kollega tog sig just uppför Kebnekaijse för ett par veckor sedan, en imponerande bedrift med tanke på att hon opererade ryggen för ett år sedan och dessförinnan knappt kunde ta sig ur sängen eller soffan. Starkt jobbat, Anette!

Under året har jag också blivit allt mer sugen på att åka till Tanzania och försöka bestiga Kilimanjaro, 5892 meter över havet. Kanske borde jag blivit avskräckt i torsdags när SVT:s Anne Lundberg knallade upp på toppen i sällskap av två fotografer (varav jag jobbat med en, Marcus) i programmet Landgång men tvärtom, jag blev bara ännu mer sugen.

Men Kilimanjaro är ingenting man betar av på en kafferast… Det tar 5 1/2 dag upp, 1 1/2 dag ner och i programmet var det flera deltagare som tvingades ge upp på vägen. Det är onekligen en utmaning som måste antas med respekt och som kräver goda förberedelser – fast när det kommer till kritan så spelar det kanske inte så stor roll om du ”bara” är bra tränad eller elitidrottare för det som avgör om man når toppen är hur man reagerar på den tunna luften och vem som grejar det är omöljligt att säga på förhand.

Nåväl – drömma går ju… Och så länge nöjer jag mig med kortare promenader, i hyfsat högt tempo och utan packning på ryggen. Och laddar för Helsingborg Marathon, nu är det bara sex dagar kvar. Ska jag klara det?

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

14 − sex =