Bloggen fyller 2 år!

topp hallby
Höjdare under året: terrängmil i skogarna utanför Jönköping.

I dagarna är det dags att lyfta på hatten eller löparmössan och fira att RunTobyRun-bloggen fyller 2 år!

Tiden går fort, kanske inte alltid när man bryter ner den i minuter och sekunder fördelade på ett antal kilometerstintar under ett långt pass men definitivt när man blickar tillbaka och inser hur mycket löpning det varit sedan bloggen såg dagens ljus i september 2014. Den började så här:

Det här är en blogg om prestationer, inte om att vara bäst. Det är en blogg om en passion, inte ett skryt utan ett försök att göra en annorlunda träningsdagbok kryddad med betraktelser om varför det är värt att springa. Som att stå öga mot öga med två rådjur längs vägen och sedan se dem springa iväg mot solnedgången i en ömsesidig koreografi. Eller något annat oväntat möte på träningsrundan.

Tanken var att försöka leva upp till devisen Inget skryt – bara löpning och skildra vardagen i med- och motvind på den skånska slätten och därtill ett och annat lopp från det att jag återuppstod som löpare sommaren 2012.

Motgångar har det förstås blivit i form av allehanda skador, sjuveckorsförkylningar och en bortopererad gallblåsa. Och ett tiotal missade lopp på grund av sjukdomar eller krämpor som gjort det omöjligt eller ohälsosamt att springa.

Medgångar har det förstås också blivit – och då räknar jag inte bara de gånger jag varit nöjd med insatsen under et lopp utan dagar jag lyckats göra något annorlunda av min träning. Som milrundan i Hallby på bilden ovan.

Som du säkert känner till publiceras bloggen även på löparforumet Jogg.se och det är där jag har överlägset flest läsare. Så egentligen skulle jag kunna nöja mig med att lägga ut inläggen där, bland löpare, men känner att jag skulle sakna sajtens alla möjligheter vad gäller utformning och överskådlighet – till exempel de avdelningar du hittar i toppmenyn.

Till 1-årsdagen kollade jag statisitiken på Jogg och då hade mitt mest lästa inlägg visats 751 gånger. Den siffran har nu överträffats av 45 inlägg, både nya och äldre inlägg som hittat ofattbart många nya läsare fast de varit både ett och två år gamla.

Det nya visningsrekordet är 2374 (Race rapport från Sankt Olof, 29 juli i år) och av årets inlägg har ytterligare fem passerat 1000-gränsen: Sankt Olof – loppet som förändrade min syn på löpning (4:a på listan, 1786 visningar), Race rapport från Kullaloppet (20:e/1212), Race rapport Helsingborg Marathon (23:a/1154 – på bara en vecka), Race rapport Blentarpsmilen (26:a/1076) och Varför springa lopp? (30:e/1016).

Jag hoppas att du och alla andra läsare fortsätter läsa RunTobyRun så att jag får anledning att skriva ett grattisinlägg även på 3-årsdagen. Vad som kommer att hända på bloggen fram till dess har jag i skrivande stund ingen aning om eller plan för, det enda jag vet om 2017 är att det nog blir betydligt färre lopp än i år (11 hittills är rekord och det kommer förhoppningsvis att bli tre eller fyra till innan året är slut). Det blir kanske bara två: ett nytt Riviera Classic till Monaco och en efterlängtad debutrunda på Varvet i Göteborg. Känns som att man måste ha det loppet på sitt CV 🙂

RunTobyRun!

PS! Sedan några månader tillbaka finns RunTobyRun även på Facebook, där du också kan följa mina tankar och funderingar kring löpning samt ett och annat lästips. DS!

topp monaco
Ännu en höjdare under året: Riviera classic, som gick genom tre länder (Ventimiglia-Monaco). Ett lopp som jag tänker springa igen 2017!

 

2 kommentarer

    • Christina15 september, 2016 kl. 11:04
    • Svara

    Ser fram mot 3-årsjubileet. För du fortsätter väl med såväl löpningen som bloggen?
    Christina

    1. Om jag får vara hel och frisk…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

fyra − tre =