Onsdagstankar

Onsdag kväll och kroppen känner fortfarande av gårdagens 9 km-runda, så det känns ganska skönt att hålla sig inomhus. Passar istälet på att skriva ner några tankar om startfållor, min kompis marathondebut och ett rekordstort löparbidrag.

STARTFÅLLAN – tycker det är fascinerande att titta på folk i startfållan för där brukar det verkligen finnas alla typer. Från elitlöparna – eller de som försöker se ut som sådana – som fokuserat och målmedvetet värmer upp samtidigt som de mentalt tar sig igenom loppet enligt sin upplagda taktik – till oss motionärer. Långa, smala, korta, runda, mer eller mindre vältränade men ofta i färgglada och tajta löparkläder och vissa pratgladare än andra.

I Uppsala i lördags stod jag och fixade nummerlappen vid den lilla prispallen och började då prata med en trevlig tjej, som sprang Kung Björnloppet för tredje gången och hade som vana att alltid promenera till start – vilket tog ungefär en timme – och efter en sådan promenad så behövs det ju knappast någon uppvärmning. Tyvärr blev det inget PB på sträckan men bra kämpat ändå!

I startfållan började jag också prata med en man, som sprungit den klassiska maran mellan Marathon och Athen tre gånger och som ska ner igen den 13 november. Han gav mig rådet att njuta av den första milen (när det är platt eller går lätt nerför) för mellan 15 och 30 km så är det sakta men säkert uppför. Visserligen ”bara” 250 meters stigning på 15 km, vilket är fullt tillräckligt för att det ska kännas segt och som att det aldrig tar slut. Tack för tipset, hoppas vi ses igen i Athen!

*

BERLIN – i helgen håller jag tummarna för min löpar-lunch-kompis Ola (vi tränar inte ihop men brukar luncha ibland och prata löpning) och som i helgen ska göra sin marathondebut i Berlin. Ta det lugnt i början och njut av Berlin så får vi planera in en debriefing nästa vecka när den värsta träningsvärken lagt sig 🙂

Vem vet, det kanske blir en vinmara i Medoc nästa år…

*

LÖPARBIDRAG – även i år sätter jag in 1 krona per löpt kilometer och kvartal till var och en av fyra organisationer som gör nytta i världen och under detta tredje kvartal är det Läkare utan gränsers tur.

Målet är att träna minst 300 km/kvartal (= 10 mil i månaden) men den här gången räknar jag med att passera 400 km (inklusive mina veckopromenader i bra tempo) och kommer därmed att skänka mitt största löparbidrag hittills. Det känns fortfarande bra att kombinera nytta med nöje. Nästa kvartal springer jag för Plan Sverige.

RunTobyRun!

1 kommentar

    • Ola22 september, 2016 kl. 19:30
    • Svara

    Tackar för hejaropen! Det kommer nog behövas en debreifing 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

femton + sexton =