Rekordstort löparbidrag till Läkare utan gränser

MSF-supported hospital in northern Syria destroyed in attack
Förstört sjukhus i Ma’arat Al Numan, Syrien (foto: Läkare utan gränser, återges enligt licens för creative commons via Mynewsdesk)

Som jag nämnde i förra veckans onsdagstankar innebär tredje kvartalet ett rekordstort löparbidrag – 428 kronor – som jag nu skickat till Läkare utan gränser som stöd till deras viktiga arbete.

Sedan snart två år tillbaka sätter jag av 1 krona per tränad kilometer och kvartal till organisationer som gör nytta i världen. Detta kvartal går alltså bidraget till Läkare utan gränser och det känns extra roligt denna gång eftersom jag överträffade träningsmålet (300 km) med råge. Pengarna lär göra nytta, inte minst i Syrien där inbördeskriget varken respekterar folkrätt eller internationella konventioner som att skydda exempelvis skolor och sjukhus (se bilden ovan!).

Under 2015 och 2016 har mina kvartalsbidrag gått till Unicef, Skandinaviska barnmissionen, Läkare utan gränser och Plan Sverige och jag funderar nu som bäst över om det finns någon annan organisation som är värd en slant nästa år. Vad föreslår du?

RunTobyRun!

1 kommentar

    • Christina Sedwall2 oktober, 2016 kl. 17:08
    • Svara

    Det finns många som arbetar för en bättre värld. Själv tror jag att hjälp till kvinnor bidrar v till demokrati och stöder därför Unicef som ger kvinnor och barn möjligheter att lära sig skriva och läsa. Vi-skogens arbete kring Viktoriasjön ger kvinnor möjlighet till inkomst plus att de och barnen (läsa flickorna) slipper gå långt för att hämta bränsle. För att nämna två exempel.
    Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

sex − 5 =