Annorlunda utmaning – genrep

genrep

Tre dagar kvar tills jag ska springa fem lopp på Ring Knutstorp och dagens träningsrunda innebar att jag redan nu klarat av höstens träningsmål – två månader före tidtabellen. Grejar jag dessutom alla fem etapperna på Rainbow Run på lördag är även årsmålet i hamn – redan nu!

Långrundan i söndags blev ett bra genrep inför de fem loppen på Ring Knutstorp (Rainbow Run) och jag betade av de fyra första sträckorna: 2 + 4 + 6 + 8 km med korta pauser emellan. De kommer att vara längre på lördag – 18-40 minuter – vilket innebär större risk att bli kall och stel mellan varven och det kommer nog att kännas lite halvtungt att gå ut på sista milen.

Men genrepet gick bra och jag fick en sammanlagd tid på 1.54:14 och håller jag det tempot kommer jag att ha gott om tid ”i banken” inför den avslutande milen som jag alltså kan springa på 1.05:45 och ändå klara målet med en sammanlagd tid under 2.59:59 eller 6 blankt per kilometer.

Och vet ni vad, efter en blåsig och regnig skånsk höstvecka blev det en jätteskön tvåmilare utan nederbörd och nästan helt vindstilla. Wow! Dessutom kantades min väg av allehanda djur: ett gäng hästar, två hundar, en iller (överkörd, men ändå…) och så den där katten som brukar sitta med huvudet på sned och titta misstänksamt på mig.

trmal

Så lite läsning för dig som gillar statistik. Har du följt bloggen vet du att jag mäter mina träningsår från den 19 juni till den 18 juni och anledningen till detta är att förstås att jag började löpträna igen den 19 juni. Annars hade jag valt ett bättre datum…

Målet är, som tidigare, att springa 10 mil i månaden = 120 mil på ett år och jag är redan halvvägs dit och ligger därmed klart före tidtabellen som säger att jag ska ha nått 60 mil senast den 18 december.

Det är förstås jättekul och det jag framför allt är glad över är att jag hållit mig frisk och skadefri – till skillnad från förra hösten som var en riktig pisshöst.

På lördag väntar alltså 15 tvåkilometersvarv på Ring Knutstorp eller 30 km totalt, även om sträckan i bilsportsammanhang angetts till 2070 meter och loppen därmed blir lite över 31 km. Grejar jag detta är även målet för kalenderåret 2016 i hamn – redan nu.

Men även om det går bra just nu så vill jag inte höja ribban utan behåller min målsättning om 10 mil i månaden – dels för att det ger en ”boost” varje gång man klarar sitt mål och därför bör sätta dem på en rimlig nivå. Och dels för att jag inte är 25 längre får jag också tyvärr räkna med att det kan dyka upp skador eller sjukor längs vägen.

Längst sträcka på ett år:
* kalenderår 01-12: 137.2 mil (just nu: 117)
* träningsår 06-06: 145.2 mil (just nu: 60)
* 12-månadersperiod: 149.4 mil (just nu: 131.4)

Rapport från Knutstorp kommer givetvis efter loppen!

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

ett × 4 =