Omstart

norre1

Målet är nått och nästa planerade lopp är inte förrän om fyra månader så nu är det dags att gå in i nästa träningsfas: att ladda om.

Visserligen fick jag med mig lite hosta hem från Grekland, men det viktigaste jag fick med mig hem var förstås vetskapen att jag klarade av att genomföra loppet och det bättre än förväntat. Framför allt är jag nöjd med min sista mil – efter brutalbacken mellan 30 och 31 km – som jag gjorde under 1:06,  att jämföra med den första milen som gick på dryga timmen och den snabbaste som gick på 58:12. I exempelvis Barcelona 2014 var jag halvtimmen långsammare på slutmilen och det är förstås en skön känsla att veta att trots allt har träningen gjort nytta!

norre2

Jag gick ju ut tidigt innan loppet och sa att det skulle bli mitt sista marathon och det dröjde inte länge efteråt förrän jag fick den första frågan om jag verkligen kommer att kunna hålla detta ”löfte”, kliar det inte i fingrarna – trots allt – att anmäla sig till flera lopp? Jo, det är klart att det kliar!  Och visst hade det varit härligt att få uppleva fler lyckorus som när jag passerade mållinjen i söndags! Men 21 km duger alldeles utmärkt och jag skulle gärna åka tillbaka till exempelvis Kanada eller Island för att springa en halvmara, resan och upplevelsen behöver ju inte bli mindre för att sträckan är kortare.

Men kan jag verkligen lova att det inte blir några fler maror? Självfallet inte till 100 procent men det känns onekligen som att mina fem får räcka.

Har precis gjort mitt första träningspass efter maran – ett gråmulet gångpass i hyfsat tempo som får fungera som startskottet till nästa äventyr. Nu blir det lite kortare pass, lite lugnare och förhoppningsvis släpper hostan också så att jag kan träna som planerat.

RunTobyRun!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

sex + tjugo =