Ingen god jul

juldagen2016Grått..

Nej, det blev ingen god jul utan en ond jul. Inte Darth Vader-ond, förstås, utan ond som i ryggont. Igen. Någon julaftonsjogg med K blev det inte tal om och knappast någon skogsutflykt i morgon heller till Häckeberga. Skit också!

Det känns som i våras, dagen efter Sydkustloppet när jag vaknade med ett elakt ryggskott som förmodligen triggats av den tuffa andra milen i motvinden på lösa strandstigar. Smärtan gjorde att jag stapplade fram som en bajsnödig pingvin och prövade mig fram hos såväl massör som sjukgymnast och chiropraktor och först efter tre veckor kunde jag börja träna igen, försiktigt på mjuk löparbana och sedan, sakta men säkert, trappa upp träningen.

Har inte haft några problem sen dess – förrän i går morse. Eller rättare sagt: det var okej när jag vaknade, okej när vi åt frukost och tittade på första julklappsöppningen och sedan skulle vi bara städa lite grann innan det skulle bli dags för årets julaftonsjogg. Och då gjorde det plötsligt bara ont igen. Utan förvarning. Utan knak. Så resten av julaftonen blev förstås en plåga…

Ändå är det okej så länge jag är uppe och går. Att sitta still i soffan är inte bra och att resa sig upp ur sängen – eller vända sig – är fruktansvärt jobbigt. Men det är bara att bita ihop… Har dammat av några övningar, som jag fick i våras, och kör med dubbla doser smärtstillande (= Alvedon + Ipren) och följer rådet att röra mig så mycket som möjligt. Har precis varit ute en vända och gått, 2.6 km i lugnt tempo, och det funkar även om det ömmar till emellanåt i ryggslutet. Så det blir ett pass till i eftermiddag, först ett gäng stretchövningar och sedan en promenad till runt byn. Sen får myset ta över med lite godis och nya Ghostbustersfilmen och sen, ja sen får vi se hur kul det blir att ta sig upp ur soffan igen..

Ny rapport i morgon – då sammanfattar jag också årets löpning, inte utifrån en massa resultat utan vad jag faktiskt lärt mig under året som gått. Och sprungits.

RunTobyRun!

2 kommentarer

  1. Nej inte mer sånt skit nu! Hoppas på snabb bättring och god jul!

    1. Kanske dax att börja styrketräna (men det är ju så himla segt och tråkigt…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

20 − nitton =