Från A till A (och märkesotrohet)

Så var den avklarad, första milen efter ryggontet och det kändes skönt att det fungerade så bra. Rundan innebar också min första mil detta år och därmed årsbästa på distansen – som förhoppningsvis inte står sig särskilt länge…

Passade samtidigt på att inviga mina nya dojjor och det brukar alltid vara en speciell känsla och en omfattande avläsning av känselspröten. Känns det bara nytt och fräscht under fotsulorna eller klämmer det någonstans? Risk för skavsår, mosade naglar eller någon annan premiärskavank?

Detta blir mitt sjätte par löpardojjor sedan 2012 och hittills har varvat Asics och Adidas. Jag var jättenöjd med mitt första par Asics medan de andra – som tog mig runt Copenhagen Marathon 2013 – snabbt blev soggiga i hälarna och det är inte otänkbart att detta bidrog till att jag fick ont i hälarnas fettsäckar. Givetvis kan ontet berott på något helt annat men jag får nog ändå säga att just det paret tog slut väldigt fort, överraskande fort. Måndagsexemplar?

Kände att jag behöv de en modell med fastare sula i hälen och bytte märke till Adidas. Trivdes utmärkt med både första och andra paret men i slutet av april, när jag skulle köpa par nummer tre, hade de bytt till en helt ny typ av sula. De kändes väldigt lätta men jag blev ändå aldrig riktigt bra kompis med dem, dessutom kände jag emellanåt ett irriterande ”skav” upptill mot strumpan. Så nu är jag märkesotrogen och byter tillbaka – igen – till ett par Asics som lär vara gjorda för många och långa pass på asfalt och kommer att varva att kuta i dessa med mitt andra par Adidas, som jag behåller i alla fall så länge de känns fräscha.

Hur det gick på årets första mil? Tja, jag kom runt på måttliga 53:50 vilket får anses helt okej med hänsyn till dagsformen för någonstans efter 7 kilometer började jag tappa fart. Men nu är premiären i alla fall avklarad och förhoppningsvis går det snabbare redan nästa gång – vilket hade varit lite svårare att greja om den första milen hade varit hemulskt oslagbart snabb…

Mer om milen och sträckans magi blir det i kommande inlägg!

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

fem × fyra =