Dyrt att dra vinstlotten

I dag öppnade lotteriet för att få en startplats till höstens New York City Marathon – en dröm för många långlöpare men också en dröm som kan kosta skjortan.

Sannolikheten, som svensk, att få en plats i tombolan brukar ligga runt 23 procent och drar du en av vinstlotterna den 2 mars dras startavgiften om 358 dollar/3 200 kronor direkt på ditt kreditkort. Jag tycker att det är hemulskt mycket pengar för att springa ett lopp, speciellt med tanke på att amerikaner betalar 100 dollar mindre. Vad är det för sätt?

För 3 200 kronor får du, förutom själva löpupplevelsen, en t-shirt, en medalj och transport ut till starten på bron till Staten Island. Det vill säga ungefär samma ”kit” som jag betalade 40 euro för i Athen. Sedan tillkommer det ju förstås icke oansenliga kostnader för flyg, hotell och uppehälle – som också är betydligt dyrare än exempelvis Grekland. Ja, det kan till och med vara billigare att flyga till New York än att anmäla sig till loppet – och det kan ju te sig lite märkligt…

Exemplet nedan gäller förvisso under april och maj, har inte kollat priserna i november:

RunTobyRun!

PS. Formuleringarna på bilden överst om ”sweepstakes” kommer från morgonens mejl från NYCM och en utlottning jag deltog i om ett antal gratis startplatser. Det ordinarie lotteriet öppnade alltså idag och stänger om en månad – i fall du är sugen… DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

17 + 20 =